2015 m. kovo 24 d., antradienis

Vieną smagų antradienio vakarą

Sauleleidis
Vakare sužinojome, kad lenktynių laikas sutrumpintas 12 valandų. Liūdna, bet nieko nepadarysi. Finišuosime jūroje, reikės tik pranešti savo koordinates tam tikru laiku. Panašu, kad ne vienas laivas finišo nepasieks laiku. Įdomu kodėl "Race control" - varžybų teisėjas nusprendė sutrumpinti laiką. Teisėjas yra teisėjas ir mes, kad ir kaip bebūtų gaila, tačiau nieko pakeisti negalime. 
Naktį per radijo ryšį bendravome su lietuvišku burlaiviu "Brabander", jie irgi buvo baisiai nepatenkinti dėl laiko sutrumpinimo. 
O vėlai vakare buvo visiškas štilius, jokio vėjo, nulis. Bet ne mums vieniems taip nepasisekė (lietuviškas pastebėjimas). "Brabander" laivo įgula atrapartavo "Race control'ui", kad vėjo nėra, o srovė juos neša atbulai, o "Tecla" (mūsų laivas) - juda, palyginus, labai greitai. Judėjome vos 0,2 - 0,3 mazgo greičiu, galima sakyti: taip greitai, kaip srovė mus nešė. 
Visi laivai, kurie nespėjo užsukti už salos tiesiog dreifavo. O tie, kas spėjo aplenkti štilių, sėkmingai gaudė vėją tolumoje.
Mes per vakarinį savo budėjimą laiko veltui neleidome. Aš išmokau pildyti jūrinę knygą (lock book). Nieko ten sunkaus nėra, tačiau reikia žinoti kur pasižiūrėti ir ką nurašyti. Po to reikėjo pažymėti mūsų poziciją ant žemėlapio. Atlikus visus darbus galima ir pailsėti. Ant denio bendravome, dainavome dainas ir juokavome. Tolumoje pastebėjome "Brabander" ir "Kruzenshtern" burlaivius. "Kruzenshtern" buvo labai stipriai apšviestas - nes tai didelis tristiebis rusų barko tipo laivas.  Ir mes juokaudami, susisiekėme su "Brabander" laivu ir, kadangi vėjo nebuvo visiškai, pasiūlėme visiems kartu judėti "Kruzenshtern" laivo link ir prisijungti prie jų įgulos pabaliavot. Vistiek veikti nelabai turėjome ką. Taip bejuokaujant pasibaigė mūsų pamaina ir mes nužingsniavome į savo kajutes miegoti. 
Pamainai pasibaigus pradėjo kilti vėjas, tačiau jau buvo laikas eiti miegoti, nes aš buvau pasiryžus atsikelti anksti ryte ir pamatyti saulėtekį Baltijos jūroje. 
O danguje ir vėl buvo visas milijonas žvaigždžių...

Komentarų nėra: