Spaghetti tetrazzini
Standartinio recepto šiam patiekalui nėra, kai kurie ingridientai gali būti pakeisti, kai kurių gali ir nebūti. Pavyzdžiui skirtingos sūrio rūšys, arba patiekalas gali būti gaminamas su skirtingais grybais ar mėsa.
Štai mano itališko spaghetti tetrazzini patiekalo, sakykime lietuviška versija.
Aš naudojau šiuos produktus:
- 400 g. vištų šlaunėlių išimtais kaulais nuluptomis odelėmis ir supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
- 2 nuluptos ir plonai supjaustytos česnako skiltelės
- 400 g. raudonikių arba baravykų (aš naudojau šaldytus, kuriuos prisirinkau rudenį)
- 450 g. spagečių
- 200 ml. balto vyno
- 500 ml. grietinėlės
- 200 g. Džiūgo sūrio
- ypač tyro alyvuogių aliejaus, šitą gavau dovanų iš Italijos
- bazilikų, jeigu turite šviežių, jei ne keiskite džiovintais, kaip kad padariau aš
- druskos ir pipirų.
Jei vištieną paruošta, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Po to sudekite į troškintuvą nukoštus makaronus ir viską gerai išmaišykite. Suberkite 3/4 sutarkuoto sūrio ir sudėkite bazilikus, išmaišykite, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite orkaitėje, kol apskrus. Karštą paruoštą patiekalą išdėliokite į lėkštes, apibarstykite tarkuotu sūriu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą