2011 m. vasario 17 d., ketvirtadienis

O dabar desertas

Viskas labai paprasta, pamatai naują receptą, parašai Kalėdų seneliui, kad atneštų keksiukų kepimo formą ir viskas. Po to nueini į parduotuvę, nusiperki grietinės, kiaušinių, vanilinio cukraus, paprasto cukraus namie tikriausiai yra, dar paimi citriną, apelsiną, cinamono ir šaldytos sluoksniuotos tešlos. Kažkada vaikystėje mėginau gaminti sluoksniuotą tešlą, nesigavo :( tad nuo tol perku šaldytą. Bet gali būti, kad kažkada ir vėl mėginsiu pasigaminti pati. Kaip sakant gyveni ir mokaisi. 
Tad parsinešame viską namo ir pradedam. 
Tešlą aš pirkau be mielių, pakuotėje buvo 6 gabaliukai tešlos. Juos atšildome ir apibarstome cinamonu, kurio nepagailim. Tada apverčiame tešlos gabaliukus cinamonu į apačia ir susukam, gavosi 6 neilgi ritinukai. Kiekvieną ritinuką perpjaunam į 3 dalis, tada kiekvieną ritinuką pastatom ant lentelės ir suspaudžiam. Per pjūvį matosi cinamono žiedai. Iš tokių suspaustų gabaliukų padarome tešlos dubenėlius ir sudedame į keksiukų formą, juos kelias minutes pakepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, kol iškils. O tuo metu pasidarome įdarą. 
Į dubenį įmušam 1 kiaušinį, 150 ml grietinės, šaukštą cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus ir sutarkuojam pusės citrinos žievelę. Viską sumaišome ir kaip tik musu tešlos dubenėliai bus iškilę, juos ištraukiame iš orkaitės ir pripildome įdaru, ir vėl į orkaitę kelioms minutėms, kol sustings. 
Kol mūsų dubenėliai orkaitėje, pasidarome karamelę. Į metalinį puoduką įdedame pora šaukštų cukraus ir užpilame pusės apelsino sultimis, visą tai pamaišome ir paviriname kelias akimirkas, tik bukite atsargus, karamelė labai karšta. Paruoštus pyragaičius ištraukiame iš orkaitės, atvėsiname, ištraukiame iš keksiukų formos, sudedame į lėkštę, apipilame karamele ir pateikiame, skanaus, štai kaip viskas paprasta ;) 

Komentarų nėra: