2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Kiauliena troškinta vyne, žaliosios salotos ir taurė balto vyno

O viskas prasidėjo vakar, kai užsimaniau kažko neįprasto, bet paprasto. Po itališku spagečių gamybos liko balto vyno, taip pat geras gabalas kiaulienos senai guli šaldiklyje,  ir kaip visada, daug prieskonių mano stiklainiuose.
Perskaičiau kelis receptus, tačiau galutinis variantas gavosi štai toks:
Gabaliuką kiaulienos nugarinės reikia įpjauti iš visų pusių it įtrinti druska, pipirais ir mėgstamiausiais mėsos prieskoniais. Nepagailėkite prieskonių. Į įkaitintą troškintuve aliejų sudėjau paruošta mėsą ir ant didžiausios ugnies apskrudinau iš visų pusių, kad susidarytų traški plutelė. Po to, įpyliau apie 150 ml balto vyno, jis turi momentaliai užvirti (verdant iš vyno išgaruoja alkoholis), įdėjau kelias nenuluptas česnako skilteles, porą lauro lapų, šakelę rozmarino ir įdėjau į orkaitę valandai ir 15 min. Temperatūra turi būti apie 200 laipsnių.
Kol mėsa kepę pasipjausčiaus salotas, kurias sugalvojau eigoje, tačiau jos gavosi labai gardžios. 
Tereikia supjaustyti pusę icebergo salotų. Viena pomidorą supjastyti skiltelėmis, o pusę raudonojo svogūno - griežinėliais. Avokadą pjaustom kubelias, o alyvuoges per pusę. Pagardinti druska, pipirais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi bei citrinų sultymis.  

O dabar svarbiausias momentas: įsipykite taurę balto vyno ir mėgaukitės skania vakariene.

Komentarų nėra: