
Ryšium su tuo, kad kai kurių produktų neturėjau, eilini kartą improvizavau ir pagaminau makaronus su beveik bolognese padažu. Kodėl beveik? Todėl, kad neturėjau pančetos (vytintų lašinukų), raudonėlių, baziliko ir konservuotus pomidorus pakeičiau šviežiais, tačiau patiekalas nuo to nenukentėjo ir gavusi skanus. Taigi įdedu supjaustytas 3 česnako skilteles bei vieną supjaustytą svogūno galvą į keptuvę, įpilu alyvuogių aliejaus ir truputi apkepu. Po to sudėjau apie 400 g. faršo, ir kai faršas apkepė, įpyliau pusė taurės raudono vyno ir sudėjau 3 nedidelius supjaustytus pomidorus. Įmečiau rozmarino šakelę ir visą šią masę troškinau kelias minutes. Po to eilė atėjo druskai ir šviežiai maltiems juodiesiems pipirams. Paragaujam ar skanu, jei kažko truksta - įdedam :) kad ir Jūsų megstamiausių prieskonių. Dar kelias minutes patroškinam, o tuo metu išverdam makaronus. Kai viskas paruošta - sudedam į lėkštes makaronus ir uždedam ant viršaus bolognese padažą, užtarkuojam parmezano ar kokio kito kieto sūrio, papuošiam šviežio baziliko lapais (kurių aš šį kartą neturėjau) ir patiekiam ant stalo. Labai skanu aptiekti su raudono vyno taure. Taigi skanaus.
O dabar keletas eilučių apie tikrą Bolognese padažą.
Didelėje keptuvėje reikia pakepinti pančeta ir rozmarinus su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepama orkaitėje 180 laipsnių, o po to persikeliama ant viryklės ir į paruoštą masę sudedam svogūnus, česnaką, faršą su vynu, kaip buvo minėta aukščiau. Po to sudedam mažą šaukštelį džiovintų raudonėlių su konservuotais pomidorais (bet aš manau, kad sezono metu tinka ir švieži :) ) Ir visa tai keliauja ir troškinama orkaitėje apie pusantros valandos. Aš troškinau ant viryklės ir vis tiek mano manymu gavosi skanu. Tai tiek žinių apie Bolognese padažą.
Oi ne, pamiršau paminėti, jog receptą skolinausi iš Jamie Oliver knygos: Laimingos virtuvės dienoraštis. :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą