Turėdama šaldiklyje vištienos šlaunelių, sugalvojau padaryti kelis patiekalus. Taip, taip kelis patiekalus dviem žmonėms iš vienos šlaunelės.
Visi žinome, kad bet kokios sriubos pagrindas yra skaniai paruoštas sultinys, taigi užkaitinu vandenį ir įdedu šlaunelę virti. Kai pirmą kartą vanduo užverda, jį išpilu ir pripilu vėl pilną puodą šalto vandens bei įdedu šlaunelę atgal į puodą, taip sultinys būna skaidresnis. Taip pat įmetu kelis lauro lapus, juodųjų bei kvapniųjų pipirų ir druskos. Užvirus, verdu apie valandą - pusantros ant mažos ugnies. Sultinio darausi didelį puodą, nes po to jį užšaldysiu. Įdomu?
Kadangi sultinio virimas užima nemažai laiko, galima tiesiog pasidaryti didesnį kiekį ir jį užšaldyti. Sekantį kartą, kai norėsite pasigaminti skanios sriubos, tereikės iš šaldiklio ištraukti užšaldytus sultinio indelius.
Tiesą sakant, šią minti sužinojau jau senai, kažkada Jamie Oliveris minėjo apie tai vienoje savo laidoje, tačiau pati užšaldyti sultinį ryžausi pirmą kartą. Kol kas nežinau kas iš to gausis, tačiau apie tai galėsiu parašyti vėliau, kai sunaudosiu tai, ką prisišaldžiau.
Grįžtame prie sultinio. Kai sultinys buvo paruoštas, dvi jo dalis supyliau į indelius ir sudėjau į šaldiklį, o iš likusios dalies išsiviriau skanios kopūstų sriubos.
O nuo šlaunelės atskiriau mėsą ir pasigaminau vištienos salotas su graikiniais riešutais.
Visai įdomi mišrainė gavosi, tik jai kažko truko... gal pomidorų dėti nereikėjo. O gal Jus pasigaminkite tokią arba panašią mišrainę ir parašykite man komentarus. Tik nepamirškite improvizuoti virtuvėje. Kartais iš to nesigauna nieko gero, bet kartais gaunasi tikri šedevrai, nes nepabandęs - nesužinosi ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą