2010 m. liepos 20 d., antradienis

Agurkai slovikuose

Vasara vaisių ir daržovių metas. Šiandien gavau kelis kilogramus agurku. Ačiū seneliui, kuris vis dar augina juos sode. Nes kaip sakant iš savo daržo visada skaniau.

Kadangi agurkų greitai ir daug nesuvalgysi, tai reikia juos kažkur dėti. Siūlau dėti į slovikus arba į kibirą (greitam rauginimui). Mes pasirinkome pirmą variantą ir štai kas iš to gavosi...

O receptuką pasiskolinau iš konservavimų knygos. Agurkai marinuoti, o marinatui prireikė 1l vandens, šaukšto druskos, šaukšto cukraus, šaukštelio citrinų rugšties, laurų lapelių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, krapų bei rugštynių lapų. Šiemet rugštinių neturėjom, tad apsiėjome be jų. Agurkus, prieš sudedant į slovikus, kelias sekundes reikia pamirkyti verdančiame vandenyje. O po to sudedam, užpilam, užsukam ir po kaldra :) Rudeniop papasakosiu apie skonį. Pernai valgėme skaniai, tikiuosi taip bus ir šiemet.

Komentarų nėra: