2010 m. liepos 19 d., pirmadienis

Kokie kvapai čia sklinda iš virtuvės?

Šiandien nuostabus vakaras, grįžinėjau iš darbo namo pestute ir kvėpavau nuostabiu kvapu... tai buvo miežių sąlykas, sklindantis nuo alaus gamyklos. Smagu gyventi netoliese alaus gamyklos ir pakankamai dažnai jausti alaus misos kvapą.

Su gera ir pakilėta nuotaika, sumaniau pasigaminti ką nors skanaus vakarienei. Nulėkiau į parduotuvę susipirkau savo nuomonė kuo reikia ir grįžau namo.

Ėjau, klausiausi muzikos ir žvalgiausi aplinkui.

Ar kada nors Jūs buvote sustojęs vidury kelio ir apsižvalgęs aplinkui? Aš šiandiena būtent taip ir padariau... su nuostabia muzika ausyse sustojau ir pažvelgiau i viršų. Kokie nuostabus ir skirtingi iš tikrųjų yra debesys, jie plaukia sau pavėjui ir nieką negalvoja, nuostabus grožis. Ir man pasidarė taip lengva ir smagu, su šypsena veide nulekiau į virtuvę. Ir štai kas iš to gavos:

Kol virė makaronai, pasigaminau padažiuką - troškinuką. Ant keptuvės sudėjau smulkiai supjaustytą česnaką ir porą smulkiai supjaustytų pomidorų, apipiliau šaltai spaustų alyvuogių aliejumi, parvežto iš Krostijos salos Brac, iš pačio seniausio miestelio Škrip, kur ji pagamino močiutė, pagal savo tradicinę recepturą. (kurią nors dieną galėsiu parašyti apie tai plačiau...)

Grįžtant prie recepto...apkepinu trumpai masę ir įdedu kelis baziliko lapus, po to sudedu tuną konservuotą aliejuje bei keletą juodųjų alyvuogių. Visą šią masę kelias minutes patroškinu ir į ją sudedu jau senai išvirtus ir nukoštus makaronus. Viską sumaišau ir į lekštes... ant viršaus užtarkuoju parmezano sūrio ir pirmyn valgyti, žinoma nepamirštu šviežiai spaustų juodųjų pipirų.

Skonis nuostabus... tik šovė mintis, parmezano sūrį naudojau pirmą kartą, jį puikiai galima pakeisti mūsų lietuvišku "Džiūgu", reikės kada pamiginti.

Komentarų nėra: