2014 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Pirma žiemos diena arba rudeniškas jautienos troškinys

Na va pagaliau istorija apie mano Ispanijos kelią baigta ir galiu pradėti rašyti apie tai, ką jau senai mėgstu daryti - apie maistą ir jo paruošimą. Visai nesenai man teko puikį proga sudalyvauti viename renginyje. Bet apie jį šiek tiek vėliau. O dabar apie tai, kaip šį šaltą žiemos vakarą sugalvojau save susišildyti. Viskas prasidėjo nuo paprastos vakarienės minties, o išsivystė į žiauriai gardų jautienos - daržovių troškinį. Vieno konkurso dėka (apie kurį, kaip minėjau, vėliau) atradau puikią daržovę - saliero šaknį. Buvau susipažinusi su šia daržove ir seniau, tik kažkaip visai nenaudojau jos savo virtuvėje. O šiandiena taip norėjosi kažko šilto ir skanaus. Pirma mintis - jautienos čili troškinys su ryžiais, tik gaila ryžių visai nesinori. Kuo gi pakeisti ryžius??? Daržovės!!! Pažiūrėkim, ką gi čia galiu toje parduotuvėje prisirinkti: morkytės, svogūnai, saliero šaknis (labai gardi), cukinijos...dar namie turiu pupelių ir kukurūzų, prigrėbkim stiklainį marinuotų agurkelių ir jautienos faršo. Iš viso šito tikrai kažkas gardaus turėtų gautis. Na ir žinoma, vos nepamiršau, pomidorai konservuoti savo sultyse (šį kartą su bazilikais). 
Namai. Virtuvė ir mėginimas numeris vienas.

Jums reikės: 
  • pusės gumbo nedideles saliero šaknies
  • vienos vidutinio dydžio morkos
  • vienos mažos cukinijos
  • vieno didesnio arba poros nedidelių svogūnų
  • česnako skiltelės
  • jautienos faršo apie pusė kilogramo
  • apie 300 gr. pomidorų konservuotų savo sultyse
  • kelių šaukštų virtų arba konservuotų pupelių
  • poros šaukštų konservuotų kukurūzų
  • sviesto kepimui
  • prieskoniai: paprika, pipirai, čili pipirai, čiobrelis, druska.
Verdančiame vandenyje apviriau kubeliais supjaustytą saliero šaknį, ten pat į puodą nukeliavo griežinėliais pjaustytos morkytės ir šiek tiek vėliau - kubeliais pjaustyta cukinija. O tuo metu keptuvėje pakepinau faršą ir atidėjau į šalį. Griežinėliais supjaustytą svogūną kartu su smulkintu česnaku apkepiau svieste ir ten pat sudėjau ankščiau pakepintą faršą, šiek tiek druskos, pipirų, prieskonių viską maišom, maišom, dedam pomidorus ir vėl maišom. Vanduo kitame puode jau išgaravo, o daržovės suminkštėjo (jei vandens turėjote daugiau - nupilkite). Sumaišau mėsą su daržovėmis, ten pat į bendrą katilą keliauja konservuotos pupelės ir kukurūzai. Dar keletas minučių ant mažos ugnies su uždaru dangčiu. Ragaujame ir kraunam į lėkštes. Labai buvo gardu valgyti kartu su konservuotais agurkeliais. Skanaus ;) 
Va taip šį šaltą žiemos vakarą ant mano stalo atsirado nerealiai gardus, sakyčiau labai rudeniškas troškinys. 

Komentarų nėra: