2014 m. gegužės 20 d., antradienis

Kovo 19 - "Golf flight"

Visai nedaug liko
Feeling sad. Panašu, kad šiandiena bus "golf flight" - tai laikas, kai tenka atsisveikinti su vienais piligrimais ir atverti duris naujoms pažintims. Šiandiena keliauju viena. Jaučiuosi nusiminus, nenoriu bendrauti, noriu liūdėti. Pasiilgsiu Martino - labai susidraugavome. Ką gali žinoti, gal likimas vėl suves ir kada nors vėl susitiksime. Visa kompanija pasilieka Saint Dominge, o aš keliausiu toliau. Nežinau kiek šiandiena nueisiu, nustojau planuoti, tiesiog einu…


Kai sunešioji batus iki skylių
Poilsis
Prie vaat tokių šieno kupetų
Atsisveikinimas
Negyvenami kaimeliai
Kartais, keliaujant per mažus miestelius, atrodo, kad jie negyvenami. 
Gražus namukai, kiemai, veikiantys fontanai ir nei gyvos dvasios aplinkui. Kaip iš filmo apie nelaimes, kuriame visi žmones palieka savo buitį ir evakuojasi. 
Saint Domingo
17:00 Granon miestelis. Daug piligrimų minėjo, kad čia yra labai smagus donativo (aukojimo) tipo albergas, aš praėjau pro jį, bet jis manęs kažkaip nesužavėjo, gal nuotaika ne ta buvo, norėjosi vienatvės. (P.s. po kelių dienų kiti piligrimai papasakos, kad ten tikrai žavi vieta ir verta ten pasilikti. Nors miegosite ant čiužinių, kurie patiesti ant grindų, o ne lovose. Bet aplinka tokia bohemiška ir kompanija labai smagi, tad jei esate nuotykių mėgėjai, būtinai apsistokite šiame alberge Granon miestelyje). 
Po pietų atsisveikinau su savo draugais. Sulaukiau jų Saint Domingo miestelyje, visi draugiškai papietavome, atsigeremė po paskutinį bokalą alaus ir atsisveikinome. 
Oras lauke pagerėjo, išlindo saulė ir aš toliau žingsniuoju. Kelias atviras naujiems nuotykiams. Kol kas tiek, iki vietos  5 km...
Miegantis piligrimas
Dienos pastebėjimas: mane žavi vietiniai tualetai, kai įsijungi šviesą, o ji po tam tikro laiko išsijungia automatiškai. Smagi taupymo priemonė, kai jungiklis šalia, tad užgesus šviesai, tiesiog reikia ją įjungti. O jei jungiklis per gerus du metrus nuo tavęs, kas tada? O tada sėdi tamsoje, kaip kad man nutiko kartą :))
Na o šiandiena apsistojau mažame miestelyje, kuriame beveik nėra žmonių, 5 eurai už albergą, dušas ir maistas rastas virtuvėje. Puiki vieta pabūti su savimi. Vakarienei virti lęšiai su druska ir braškinis jogurtas iš kuprinės. Pagaliau ne batonas, skrandis džiaugiasi. Vakarinis pasišnekučiavimas su prancuzę Sophie - dar viena šio albergo gyventoją užklidusi vėliau ir poilsis. 
Tarp kitko, šiandiena įžengiau į naują regioną - Casilla y Leon. Valioooo :)))

Castilla y Leon

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Laukiam tęsinio :)