2014 m. vasario 14 d., penktadienis

Varškės ir ryžių apkepas

Kai tris mėnesius gyveni Rukloje (kas tarnavo kariuomenėje, žino kas tai per daiktas :) ) pradedi visiškai kitaip vertinti maistą. Maistą dalini į: sriuba, karštą patiekalą, jogurtus, vaisius ir kažką saldaus. Bent jau taip jį dalinau aš. Gyvenant Rukloje tris mėnesius ir diena iš dienos valgant beveik tą patį, po tam tikro laiko, bet koks maistas pasidaro vienodo skonio. Kadangi esu smaližė, man labiausiai patiko kažkas saldaus. Ir visai nesvarbu, ar tai buvo varškės, varškės - ryžių apkepas, blynai, manų košė ar tiesiog varškė su uogiene.  Svarbiausia, kad būtų uogienės, nes jos skonis smarkiai išsiskirdavo nuo visų vienodo skonio daržovių ir mėsos patiekalų. 
Taigi, vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų Rukloje buvo - varškės ir ryžių apkepas. (Smagu, kad kai kas jo nemėgo, tad aš dažnai gaudavau dvigubą porciją :) )
Grįžusi namo receptą šiek tiek patobulinau ir štai kas gavosi...
Varškės ir ryžių apkepas pagal Beatos ir Ruklos receptą.
Jums reikės: 

  • pusės stiklinės nevirtų ryžių
  • dviejų kiaušinių
  • dviejų bananų
  • šlakelio pieno ar kefyro 
  • dviejų šaukštų miltų
  • šaukšto cukraus
  • 200 gr. varškės
  • saujos razinų
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • šiek tiek druskos

Procesas: 
Ne visiškai iki galo išverdu ryžius ir palieku juos atvėsti. Įkaitinu orkaitę iki 200 laipsnių. Varškę sutrinu šakute su bananais, razinomis, druska, cukrumi (kas mėgstate saldžiau, galite dėti daugiau cukraus), miltais, kepimo milteliais ir kiaušinių tryniais. Baltymus kol kas palieku šaltai šaldytuve. Įpilu šlakelį pieno ir viską sumaišau su jau atvėsusiais ryžiais. Atskirame inde išplaku kiaušinių baltymus iki standžių pūtų ir atsargiai sumaišau su apkepo mase. Kepimo formą ištepu sviestu ir apibarstau miltais, kad apkepas nepriliptų prie sienelių, apkepo masę sudedu į formą ir kepu apie pusvalandį. Kepimas priklauso nuo apkepo storio. Kai matysite, kad apkepas jau beveik iškeptas, galima lengvai pradurti jį dantų krapštuku ir pažiūrėti ar ant krapštuko neliko neiškepusios tešlos. Patiekita su grietine ir mėgstama uogiene. Aš valgiau su melynėmis. Mmmmm, kaip buvo gardu.

Komentarų nėra: