2014 m. sausio 15 d., trečiadienis

Grūdėtos varškės salotos

Kaip man vis dėl to patinka grįžti iš darbo ryte. Tai metas, kai visi jau sėdi savo darbo vietose, o tu šį tokį gaivų sausio mėnesio rytą žingsniuoji namo gamintis, kaip aš juos vadinu "sekmadieninius pusryčius". Ir visai nesvarbu kokia šiandiena savaitės diena, nes aš žingsniuoju namo ilsėtis, neskubėdama pasidaryti puodelį skanios arbatos, mėgautis nuostabiais pusryčiais ir klausytis mėgstamos muzikos. 
Šiandienos sekmadieniniais pusryčiai: grūdėtos varškes salotos su avokadais ir saulėje džiovintais pomidorais. 
Vienai porcijai Jums reikės: 
  • 200 gr. indelio grūdėtos varškės
  • pusės avokado
  • 3 puselių saulėje džiovintų pomidorų (pomidorus šiek tiek ankščiau užmirkyti karštame vandenyje)
  • skiltelės česnako
  • šviežių mėgstamų žolelių: bazilikų, petražolių, krapų ar svogūnų laiškų
  • druskos, pipirų
  • pateikimui: icebergo salotų lapo arba mėgstamo duonos ar skrebučio gabalėlio.
Paruošimas: 
Avokadą ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti gabalėliais ir sudėti į dubenį, žoleles ir česnaką smulkiai supjaustyti ir sudėti į tą patį dubenį. Suberti grūdėtą varškę, pagardinti druska ir pipirais ir viską gerai išmaišyti. Patiekti su salotų lapais, mėgstama duona ar skrebučiais. Aš dar ant viršaus užtarkavau šiek tiek muskato riešuto, pasidariau juodos arbatos su pienu ir mėgavausi nuostabiais sekmadieniniais pusryčiais. 
Skanaus ir šiek tiek geros muzikos :) 

Komentarų nėra: