2014 m. sausio 21 d., antradienis

Jorkšyro pudingas

Taip jau įvyko, kad šį savaitgalį pamačiau puikia Jamie Oliver laidą: "Patiekalai per 15 minučių". Puiki laida, kuri įkvepia gaminti. Vienas iš Jamie gaminamu patiekalų buvo Joršyro pudingas. 
Jorkšyro pudingas - tai tradicinės britų virtuvės patiekalas, kuris pagaminamas labai greitai, lengvai ir yra gan įdomus. 
Taigi Jums reikės: 
  • 3 kiaušinių
  • 300 ml. pieno
  • 120 gr. miltų
  • žiupsnelio druskos
  • jei norite įdaryti saldžiu įdarų, pagal skonį įdėkite cukraus
  • sviesto formelėms sutepti 

Kiaušinius, pieną, druską ir miltus sumaišykite mentele arba blenderiu ir pastatykite bent 30 minučių į šaldytuvą. 
Tuo metu pasiruoškite įdarą: tai gali būti mėgstama žuvis su grietinės ir česnako padažu, pikantiška mišrainė arba uogų, varškės, ledų ar uogienės įdaras. Leiskite savo fantazijas pasireikšti :) 
Po to įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių į kiekvieną kieksiuko formelę įdėkite po nedidelį gabaliuką sviesto ir minutėlę kitą pakaitinkite orkaitėje, kol sviestas ištirps ir formelė sušils. Sviestui ištirpus, ištraukite formelę iš orkaitės ir greitai supilkite pudingo tešlą i formeles. Iš duoto kiekio turi gautis apie 12 pudingų ir tešlos reikia pilti apie trečdalį kiekvienos formelės. Aš sunaudojau visą tešlą 12 pudingu ir formelės buvo užpildytos pusiau. Pašauname pudingus į orkaitę 15 minučių. Po 15 minučių išjungiame orkaitę ir paliekame pudingus dar 5 minutėms. Ištraukus atvėsinti ir patiekti su mėgstamu įdarų. Aš į kelis karštus pudingus įdėjau pikantiškos mišrainės, tad sūris skaniai išsilydė. 
Skanaus ir sėkmės eksperementuojant ;) 


Komentarų nėra: