2011 m. liepos 31 d., sekmadienis

Trinta baravykų sriuba


Jums reikės: 
  • svogūno - 1 vnt.
  • šoninės -  100 g. 
  • šaldytų baravykų - 500 g.
  • sultinio - 500 ml.
  • bulvių - 100 g.
  • grietinėlės - 200 ml.
  • baltosios duonos džiūvesėlių - 100 g.
  • tarkuoto džiūgo sūrio - pabarstyti
Supjaustykite svogūną ir šoninę ir apkepkite juos keptuvėje. Po to į keptuvę sudėkite atvėsintus baravykus. Kol keptuvėje viskas kepa, užvirinkite puode sultynį ir sudėkite smulkiai supjaustytas bulves. Kai bulvės suminkštės, sudėkite į puodą keptuvės turynį, šiek tiek pavirkite, pagardinkite druska ir pipirais. Jei mėgstate aštriau, įdėkite ir aitrųjį pipirą. Supilkite grietinėlę ir suplakite viską trintuvu. Supilkite sriubą į lekštes, pabarstykite džiūvesėliais, paskaninkite alyvuogiu aliejumi, pabarstykite sūrio, papioškite baziliko lapeliu.
Skanaus. 

Recepatas paimtas iš žurnalo "Druska ir pipirai" 2011 vasaros leidinio ir truputi patobulintas.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Receptukas geras, bet jau rašybos klaidų tiek, kad apetitas dingo ;) Negražu...