2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

Mamos obuolių pyragas

Ilgą laiką nieko nerašiau, nes vis neprisiropšdavau, tai kelionės, tai remontai, tai šiaip kas. O šiandiena galvoju  - velniop viską, reikia vėl pradėti gaminti. Kadangi pradėti lengviausia nuo paprasčiausių dalykų, tai šiandieną pasiūlysiu Jums pasigaminti vieną paprasčiausių, tačiau neprasčiausių obuolių pyragų.

Vaikystės skonis - mamos obuolių pyragas.

Pyragui reikės: 
  • 3 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų)
  • 50 gr. cukraus
  • 50 gr. lydyto sviesto
  • 100 gr. grietinės
  • 100 gr miltų
  • 2-3 nedidelių obuolių
  • šiek tiek citrinos sulčių
  • cinamono
Dubenyje sumaišykite trynius su cukrumi, supilkite ištirpiną sviestą ir sudėkite grietinę. Viską išmaišyti iki vientisumo ir sudėkite miltus. Išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Pasiruoškite obuolius. Nulupkite odelę, išimkite sėklas, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite obuolius citrinos sultimis, kad neparuduotų.
Atskirame inde išplakite baltymus ir per kelis kartus  sudėkite į tešlą. Kiekvieną kartą gerai išmaišant iki vientisumo.
Sudėkite į tešlą obuolius, išmaišykite ir sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Pabarstykite cinamonu.
Kepkite apie 30 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo pyrago storio.
Mamos obuolių pyragas

Komentarų nėra: