- svogūno - 1 vnt.
- šoninės - 100 g.
- šaldytų baravykų - 500 g.
- sultinio - 500 ml.
- bulvių - 100 g.
- grietinėlės - 200 ml.
- baltosios duonos džiūvesėlių - 100 g.
- tarkuoto džiūgo sūrio - pabarstyti
Supjaustykite svogūną ir šoninę ir apkepkite juos keptuvėje. Po to į keptuvę sudėkite atvėsintus baravykus. Kol keptuvėje viskas kepa, užvirinkite puode sultynį ir sudėkite smulkiai supjaustytas bulves. Kai bulvės suminkštės, sudėkite į puodą keptuvės turynį, šiek tiek pavirkite, pagardinkite druska ir pipirais. Jei mėgstate aštriau, įdėkite ir aitrųjį pipirą. Supilkite grietinėlę ir suplakite viską trintuvu. Supilkite sriubą į lekštes, pabarstykite džiūvesėliais, paskaninkite alyvuogiu aliejumi, pabarstykite sūrio, papioškite baziliko lapeliu.
Skanaus.
Recepatas paimtas iš žurnalo "Druska ir pipirai" 2011 vasaros leidinio ir truputi patobulintas.
1 komentaras:
Receptukas geras, bet jau rašybos klaidų tiek, kad apetitas dingo ;) Negražu...
Rašyti komentarą