2011 m. gegužės 24 d., antradienis

Šaltą pavasarišką vakara - šiltas rabarbarų trupiniuotis

Nesenai iš kaimo parsivežiau rabarbarų ir galvojau ką tokio reikia iš jų pagaminti. Kaip sakant skaniai ir greitai. Ir visai netyčia ant akių pateko rabarbarų trupiniočio receptukas. Ir dar be galo paprastas ir lengvas. 
Tereikia 400 gramų rabarbarų nuvalyti, supjaustyti gabaliukais, sudėti į puodą. Į tą patį puodą įdėti 100 gramų cukraus ir tris šaukštus šalto vandens. Puodą pastatyti ant mažos ugnies ir kaitinti 6-8 minutes, kol rabarbarai šiek tiek suminkšties. Paragaukite, jei trūksta cukraus - įdėkite dar, čia kaip sakoma skonio reikalas. 
O tuo metų, kol rabarbarai troškinsis, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir pasidarykite trupiniuočio tešlą. 
O jai tereikia 85 gramus kambario temperatūros sviesto sutrinti su 140 gramų miltų. Sviestą su miltais reikia sutrinti taip, kaip pasidarytų vientisą tokią trupiniuotą masė. 
Po to įdėti 50 gramų cukraus, 50 gramų kapotų graikinių riešutų ir šaukštelį kepimo miltelių. Viską gerai sumaišykite. 
Įdėkite rabarbarus į karščiui atsparų indą, uždėkite ant viršaus paruoštą trupiniuočio tešlą ir kepkite orkaitėje  30 minučių. 
Pateikite su arbata arba ledais. Man tai su ledais labai skanu buvo :) 

2 komentarai:

Eglėė rašė...

nice šitas :)

tik ar tikrai gerai parašei - 400g rabarbarų, 100g cukraus ir tik trys šaukštai vandens? Juk neapsems jų...

Liubaška rašė...

Ju nereikia apsemti, ne kompota gi dari :) tikrai 3 saukstai vandens, arba vyno rauduono gali pilti bet irgi tik 3 saukstus, paskui rabarbarai suminkstes ir paleis savo sultis, susimaisys su cukrum ir bus tokia rabarbaru nelabai vandeninga mase :)