2011 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Mano mėgstamiausias jautienos troškinys

Niekada negaminau - beef bourguignon, bet kiek teko skaityti, tai yra tradicinis prancuziškas receptas. Visą recepto mintis - yra jautienos kubelius pagardintus prieskoniais, česnaku ir svogūnais, troškinti ilgą laiką raudonajame vyne. O vienoje iš Oliverio knygų perskaičiau labai panašų receptą, tik troškinama dar ir su daržovėmis. Tad patobulinus šiuos du receptus savo mintimis, gavau gan skanaus troškinio receptuką. Čia fantazija beribė, tad fantazuoti manau gali visi. 

P.S. nieko nesvėriau, dariau iš akies, bet visko dėjau salyginai vienodai, tad: 

Įkaitinau orkaitę iki 160 laipsnių.
Smulkiai supjausčiau porą vidutinio dydžio svogūnų, keterias česnako skilteles ir apkepiau aliejuje su geru šaukštu sviesto. Po to sudėjau svogūnus į lekštę. Jautienos kubelius apvoliojau prieskoniose (druska, pipirai, raudonoji paprika, bazilikas) ir miltuose ir apkepiau aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Kai jautiena apkepė, ją sudėjau į troškintuvą, ten pat nukeliavo ir apkepinti svogūnai. Į troškituvą griežinėliais įpjausčiau 3 morkas, tai pat ten nukeliavo ir viena nedidelė supjaustyta kubeliais cukinija, kelios kubeliais supjaustytos bulvės. Viską sumaišiau įpyliau pusę butelio raudonojo vyno ir karšto daržovių sultinio, kad beveik viskas būtų apsemta. Taip pat įdėjau porą šaukštų pomidorų tyrės, viską sumaišiau, paragavau dėl prieskonių, įmėčiau dar rozmarino šakelę ir pašoviau į orkaitę 3 valandoms. Laikas priklauso nuo to kokio dydžio yra mėsos kubeliai ir kiek daug troškinio Jus darote. O troškinys yra paruoštas tada, kai daržovės buna minkštos ir ištroškintos, o mėsos gabaliukai tesiog plyšta, kai juos paemi šakute. 
Kolegos įvertino, visi liko patenkinti, tad vakaras nepraėjo veltui. 

Komentarų nėra: