2011 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Kiaušiniai "Šakšuka"

Kiaušiniai. Didele dauguma žmonių juos mėgsta ir valgo. Vieniems patinka virti, kitiems kepti, treti mėgsta plaktą kiaušinienę, kiti geria žalius kiaušinius. Kaip sakant, kiekvienam savo :)
Taigi šiandiena aš parašysiu vieną receptuką, kurį nesenai radau viename velykiniame žurnale.
Kiaušiniai ŠAKŠUKA
Reikės: 
  • kiaušiniai - 3 vnt. 
  • svogūnas - 1 vnt. 
  • česnakas - 3 skiltelės
  • konservuotų pomidorų - 800 gramų
  • paprika raudona - 1 vnt. 
  • 1šaukštas kuminų
  • aitrusis pipiras pagal skoni
  • na ir žinoma druska, pipirai ir alyvuogių aliejus
Gilioje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir smulkiai sukapotą česnaką. Ten pat sudekite pomidorus, smulkintą papriką. Įberkite druskos, pipirų, aitrųjį pipirą, kuminą ir troškinkite ant silpnos ugnies 20 - 30 minučių. Po to visą masę padalinkite į tris dalis ir sudekite į tris keramikinius nedidelius indelius arba galite naudoti vieną didelį indą. Pomidorų masėje padarykite tris įdubimus ir įmuškite į kiekvieną po kiaušinį. Kiaušinius stenkitės įmušti atsargiai, kad nepažeisti trynių. Kepkite visą tai orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Pateikite su mėgstamą duoną arba kuskusu. O aš nesusilaikiau ir prakrapščiau vieną kiaušinį, kad paragauti nuostabaus skonio karšto trynio :)


Komentarų nėra: