Ir štai dar vienas nuostabaus skonio, tinkantis prie vyno, alaus ar arbatos, pusryčiams, pietums ar vakarienei - vištienos ir brokolių pyragas.
Įdarui reikia:
- 500 g. brokolių
- 400 g. vištienos filė
- 1 svogūno
- 200 ml. grietinėlės
- 2 kiaušinių
- 150g. fermentinio sūrio
Tešlai pagaminti reikia:
- 50 g. sviesto
- 250 g. miltų
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų grietinės
- druskos
Sviestą sutrinkite su miltais, po to įmuškite vieną kiaušinį, įdekite pora šaukštų grietinės, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti standi ir nelipti prie rankų. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. O tuo metu susmulkinkite jau atšalusią vištienos filę, mažais gabaliukais sulaužykite brokolį, susmulkinkite svogūną. Keptuvėje iš pradžių kelias minutes ant silpnos ugnies pakepkite svogūną, po to sudėkite brokolius ir vištieną. Paliekit kepti apie 10 minučių, nepamirškite pabarstyti druska ir pipirais. Jei turite kokių mėgstamų prieskonių, pagardinkite pyrago įdarą. Iškepusi įdarą atvėsinkite. Smulkiai sutarkuokite fermentinį sūrį. Išplakite 2 kiaušinius su grietinėle, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sūrį sudėkite į keptuvėje atšalusius brokolius su vištiena, pasilikite truputi pabarstymui. Užpilkite viską paruošta grietinėle su kiaušiniais. Viską gerai išmaišykite ir palikite.
Ištraukite iš šaldytuvo tešlą, iškočiokite ją ir sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Į vidų sudėkite visą įdarą, pabarstykite likusiu sūriu ir pašaukite į orkaitę 35-40 minutėms.
Pyragą valgykite karštą arba atvėsusi su mėgstamu gėrimu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą