2010 m. gruodžio 7 d., antradienis

Vengriškas guliašas

Kol vyksta balsavimas, parašau apie vieną vengrišką patiekalą, tai visiems žinomas GULIAŠAS. 
Yra labai daug skirtingų ir panašių receptų, kurių pagalba galima pasigaminti guliašą. 
Štai vienas iš jų: 
Supjaustau kubeliais kiaulieną apie 300g. (rinkausi kiaulieną, nes kaip tik ją turėjau šaldytuve :) ) ir ant didžiausios ugnies apkepiau ją keptuvėje. Kai mėsa apskrunda, ištraukiu ją iš keptuvės, padedu į lėkštę ir į tą patį aliejų keptuvėje sudedu griežinėliais supjaustytas 2 svogūnų galvas, 1 šiaudeliais supjaustytą morką ir 1 papriką. Visą tai kepu ant didelės ugnies, dažnai pamaišau, kad nepridegtų. Svogūnai įgauna tokią rudą spalvą bei mėsos kvapą. Tada į daržovių mišinį įdedu druskos, maltos paprikos (šios nepagailim, nes būtent paprikos prieskoniai yra pagrindiniai prieskoniai gaminant guliašą), juodųjų pipirų ir 1 džiovintą aitrųjį pipirą (jo nesmulkinu, tiesiog troškinu, o po to išimu) . Po to įdedu pomidorų pastos, porą šaukštų miltų, viską išmaišau, sudedu į keptuvę ankščiau keptą mėsą ir įpilu 200 ml. karšto vandens. Viską troškinu apie 40 min. Aštresnio maisto mėgėjams patariu sutraiškyti aitrųjį pipirą, o kas mėgsta tiesiog jausti lengvą aitrumą - pipiro nesmulkinkite. O kol guliašas troškinasi, išsiverdu makaronus ir pasiruošiu garnyrą.
Mmmm nuostabi spalva, nuostabus skonis: mėsą išorėje apskrudusi, viduje minkšta, troškinti svoguniukai ir kažkur fone jaučiasi aitraus pipiro lengvas aitrumas.

Komentarų nėra: