2010 m. gruodžio 3 d., penktadienis

Trinta pievagrybių sriuba

Imu 1 litrą vištienos buljono, (aš buvau užsišaldžius iš seniau, todėl man tereikėjo ištraukti buljoną iš šaldiklio) ir užverdu. Kol buljonas verda, supjaustau smulkiai 2 svogūnų galvas, sudedu į keptuvę ir kepu aliejuje. Taip pat supjaustau pievagrybius apie 400 g. ir sudedu prie svogūnų. Pakepu kelias minutes, įdedu druskos, pipirų ir džiovintų bazilikų. Pamaišau, dar kelias minutes patroškinu ir viską sudedu į verdantį buljoną. Taip pat įdedu vieną smulkiai supjaustytą bulvę, kad sriuba nebūtų skysta, ir viską užvirinu. Bulvė su daržovėmis jau išvirę, todėl imu blenderį ir viską sumalu iki vientisos masės. Įpilu 100-150 ml. grietinėlės (grietinėlės kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite), paragauju ar užtenka prieskonių ir užvirinu. Kol sriuba verda, supjaustau mamos pagamintą duoną riekėmis, patepu aliejumi ir pakepu keptuvėje. Sriuba jau paruošta, įtrinu pakepintą duoną česnaku. Sriuba įpilu į lėkštę, sudedu duonos gabaliuką, įdedu grietinės ir lašiuką alyvuogių aliejaus. Mmmmmm nuostabus skonis.

Komentarų nėra: