2010 m. rugsėjo 21 d., antradienis

Adžika

Adžika - naminis skanus padažas tinkantis prie mėsos ir kitų patiekalų. Man labai skaniai būna pagardinti juo picos padą, tada gaunasi labai skani pica ir nereikia jokio pirktinio ketčiupo.
Taigi, Jums reikia:
  • 1 kg. morkų
  • 1 kg. obuolių
  • 1 kg. raudonosios paprikos
  • 2,5-3 kg. pomidorų
  • apie 100 ml. acto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė aliejaus
  • 150 g. česnako
  • 2 šaukštai druskos
  • poros džiovintų aitriųjų paprikų (galima naudoti ir šviežias)

O dabar Jūsų laukia ilgas ir nuobodus procesas, tačiau skanus rezultatas.
Nuskustas morkas,nuskustus ir nuo sėklų išvalytus obuolius, nuo sėklų išvalytas paprikas ir pomidorus praleisti per mėsmalę ir visą šią masę virti ant mažos ugnies apie 2,5 valandos pamaišant.  Po to sudėti cukrų, supilti aliejų bei actą, sudėti smulkiai supjaustytas aitriąsias paprikas (paprikų kiekis priklauso nuo to, kaip aštriai mėgstate valgyti, aš aštriai nemėgtu, tai man šiam kiekiui užteko 2 vnt.) ir dar valandą pavirti. Po to sudėti druską, paragaukite, jei druskos per mažai įdėkite dar. Ir pagaliau sudėkite smulkiai supjaustytą arba dar geriau per česnakinę išspaustą česnaką. Dar apie 15 min pavirti ir sudėti į švariai išplautus ir garais nuplikytus stiklainius. Uždarykite švariais ir verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais, apverskite stiklainius ir padėkite į šiltą vietą arba tiesiog uždenkite kaldra. Šaltais žiemos vakarais gera paskaninti maistą rudens gėrybėmis.

Komentarų nėra: