2010 m. rugsėjo 26 d., sekmadienis

Obuolienė

Vis dar ruduo ir nesibaigiančios jo gėrybės. Taigi...obuolienė.
Nulupau ir išvaliau nuo sėklų 4 kg obuolių, po to juos supjausčiau skiltelėmis ir sudėjau į didelį puodą. Įpyliau apie 1,5 stiklinės vandens ir pastačiau virti ant mažos ugnies, kartais pamaišant. Kai obuoliai suminkštėjo įbėriau apie 0,5 kg cukraus ir viską sumaišiau. Cukraus kiekis priklauso nuo obuolių ir Jūsų skonio, jei obuoliai rūgštus gali tekti įberti daugiau cukraus, taip pat jei mėgstate saldžiau. Siūlau paragauti ir sužinoti skonį. Tik atsargiai nenusideginkite liežuvio, nes verdanti tyrele yra labai karšta. Verdant obuoliai sutižta ir pasidaro kaip tyrele.Aš viriau apie valandą laiko ant mažos ugnies ir vis pamaišydavau. Paskui sudėjau į sterilius ir nugarintus stiklainius, uždariau ir padėjau į šiltą vietą. Ir štai kas gavosi :)

Komentarų nėra: