- 100 g. kepimo margarino
- stiklines miltų
- poros kiaušinių
- vanilinio cukraus
- 100 g. cukraus
- mėlynų slyvų
Paruošimas:
Margariną sumaišom su miltais taip, kad pasidarytų vientisa masė. Reikia tesiog suminkyti rankomis, po to įmušti kiaušinių trynius (baltymų reikės vėliau) ir išminkyti tešlą, jei reikia pridėti dar miltų. Tešla neturi lipti prie rankų. Tešlą 15 min. pastatome į šaldytuvą. Tuo metu atskiriame slyvas nuo kauliukų, pjaustydami jas pusiau. Paruoštą ir atvėsusią tešlą iškočiojame ir dedame į sviestų išteptą ir miltais apibarstyta formą. Ant viršaus sudedame slyvų puses ir apibarstome cukrumi (reikia kelių šaukštelių cukraus), kad iškeptos slyvos nebūtų karčios ar rūgščios. Įdedame pyragą į orkaite ir apie 15-20 min kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Kol pyragas kepa išplakame likusius baltymus, kad gautųsi kaip plaktos grietinėlės masė. Po to š baltymus sudedame truputį vanilinio cukraus, bei plakdami dedame likusi cukrų. Ištraukiame pyragą iš orkaitės ir sudedame ant jo viršaus plaktus baltymus. Pyragą dedame atgal į orkaitę ir kepame dar apie 20-30 min. 170 laipsnių temperatūroje, tik orkaitė turi būti truputi atidaryta. Tai yra kepamas, bize (plaktų baltymų mišinys), kad jis būtų traškus ir skanus. Iškepusi pyragą išimame iš orkaitės ir leidžiame jam atvėsti.
Kas nemokate kepti bize, siūlau pirmą pasimokyti, kepant baltymų sausainius. Aš pamėginau, sausainiai gavosi, o ant pyrago masė deja subliuško. Bet niekas nesigauna iš pirmo karto, todėl gaminsiu toliau ir tobulėsiu :)
Bet pyragas vis tiek gavosi skanus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą