2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Triušienos troškinys su įdomiais virtiniais pagal Oliverį

Virtiniams:  
Išmaišykite 300 gramų miltų su 10 gramų kepimo miltelių, 150 gramų sviesto, įberkite druskos, pipirų ir įdekite mėgstamų prieskonių. Aš dėjau džiovintą baziliką, čiobrelius ir rozmariną, tad virtiniai gavosi smagiai aitrus. Paskui įpilkite šiek tiek pieno ir sumaišykite tešlą. Tešla turi gautis kieta ir nelipti prie rankų. Po to iš tešlos padarykite pailgą kaip dešrą ritinį ir supjaustykite į 15 vienodo dydžio gabaliukus. Iš tešlos gabaliukų suvoliokite kamuoliukus, užtarkuokite muskato riešuto ir su padėklu įdekite į šaldytuvą. 

Triušį sukapokite gabalais ir apvoliokite miltuose. Įkaitinkite karščiui atsparią gilią keptuvę su aliejumi ir gabalu sviesto, sudėkite triušienos gabalus ir 5 minutes apkepkite, kad iš visų pusių apskrustų. Kai sukepsite paskutinį gabalėlį, sudėkite visus gabaliukus atgal į keptuvę, pabarstykite druska ir pipirais, įdėkite kelis gabaliukus plonai supjaustyto rūkyto kumpio, įdėkite mėgstamų prieskonių 150 gramų sulaužytų mėgstamu grybų (pvz. šampinjonų). Aš dėjau gerą saują džiovintų - išmirkytų baravykų. Ten pat įdėkite saują smulkių svogūnėlių arba stambiai supjaustytą svogūno galvą ir dar kepkite apie 10 minučių. Pabarstykite visa tai šaukštu miltų ir supilkite pusę litro vištienos arba daržovių sultinio ir pusę litro tamsaus saldaus alaus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant smulkios ugnies 30 minučių. 
Po kurio laiko įkaitinkite orkaitę, ant troškinio sudėkite iš anksto paruoštus virtinius, palikdami šiokius tokius tarpus. Virtiniai bus tarsi dangtis - drėgmė neišgaruos, o virdamas troškinys neišsausės. Taip paruošti virtiniai viduje bus minkšti, o paviršiuje traškūs. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę 190 laipsnių temperatūroje 45 minutėms. 
Patiekalas gavosi neįprastas, bet įdomus. Virtiniai tikrai sužavėjo. Tokį troškinį galima daryti ne tik su triušiena, bet ir su bet kurią patinkančia mėsa, o gal net ir daržovėmis. 
Pamėginkite ir Jūs ir įvertinkite. 

Komentarų nėra: