2012 m. sausio 31 d., antradienis

Kiaušiniai Pašot arba nuostabūs pusryčiai

Kiaušiniai Pašot - tai prancuzų pusryčių patiekalas. Kitaip tariant, tai kiaušiniai virti be lukštų. Pirmą kartą tokius kiaušinius paragavau Velse Plas y Brenin stovykloje ir jie man labai patiko. 
Kiaušinį be lukštų galima išvirti keliais būdais.
Štai pora iš jų: 
Pirmą aš vadinų apgaulingu arba palengvintu. Vadinu ji taip todėl, kad jis palengvina darbą ir sunaikina tokių kiaušinių virimo žavesį.
Taigi pirmas būdas: reikia paimti mažą dubenį ir padengti jį maisto plėvele. Padaryti nedidelį įdubimą ir įmušti ten kiaušinį. Po to tokį maišiuką surišti, palikus šiek tiek oro ir įdėti į verdantį vandenį keturioms minutėms. Štai taip lengvai padaromas kiaušinis maišelyje. 
Kitas būdas yra sudėtingesnis, tačiau natūralesnis: į verdantį vandenį reikia įpilti acto. Daugmaž vieną šaukštą acto ant stiklinės vandens. Kiaušinį reikia įmušti į indelį, kad jis gražiai susigulėtų ir kai vanduo su actu jau bus užviręs, įmesti kiaušinį be lukštų į vandenį ir palikti virti keturias minutes. Aišku kiaušinį galima įmušti iš karto į verdantį vandenį, tik prieš tai patartina vandenį išsukti su šaukštu. (Kaip maišant cukrų arbatoje :) ) Išvirusi kiaušinį ištraukti iš verdančio vandens, įdėti į šaltą vandenį kelioms akimirkoms, arba šiek tiek atvėsinti lėkštėje. Ką tik pasidariau sumuštinius su traškią ciabatos duona, sviestu, avokadu ir taip paruoštais kiaušiniais. Pagardinau viską petražolėmis, pipirais ir cetrinpipiriais. Nuostabus pusryčiai...

Komentarų nėra: