2011 m. spalio 28 d., penktadienis

Vyne troškinta triušiena su makaronais


Kad ir kaip būtų liūdna, nedažnai dabar tenka gaminta kažką naujo ir dar neragauto, bet prieš kelias dienas iš kaimo gavome triušienos. Triušis jau buvo sukapotas į atskiras dalis. Ilgai galvojau ką pagaminti iš likusios triušio dalies: krutinėlės, kurioje yra mažai mėsos ir daug kaulų, nugarinės ir pan. Tačiau ilgai nemasčius pasisėmiau keletą minčių iš Džeimio ir pati sukūriau galutinį receptą.

O receptukas visai nesunkus. 
Triušienos gabalėlius apvoliojau iš anksto padarytame prieskonių mišinyje: druska, pipirai, raudonoji paprika, bazilikas. Orkaitę įkaitinau iki 180 laipsnių.
Iš pradžių kubeliais supjausčiau svogūno galvą, morką ir susmulkinau porą česnako skiltelių. Po to kelias minutes pakepiau aliejuje ir sudėjau į atskirą dubenį. Toje pačioje keptuvėje apskrudinau gabalais supjaustytas triušienos dalis. Į keptuvę sudėjau apkeptas daržoves, pridėjau porą smulkiai pjaustytų raudonųjų (ne aitriųjų) pipirų iš senelio sodo ir kepiau dar porą minučių ant mažos ugnies. Į keptuvę supyliau stiklinę balto vyno, truputi pabarsčiau pankolio sėklomis, užvirinau ir pašoviau į orkaitę valandai ir 20 minučių. Taip troškinama mėsa būna minkšti ir lengvai nusiima nuo kaulų.  
Kai troškinimo laikas eina į pabaigą, laikas pradėti virti makaronus. Aš viriau tokius plačius susuktus makaronus.
Ištraukus troškinį iš orkaitės, ištraukiau triušienos gabalėlius iš keptuvės, atskiriau mėsą nuo kaulų ir sudėjau atgal. Viską išmaišiau ir pakaitinau ant ugnies, kol užvirė. Po to įpyliau stiklinę grietinėlės  užvirinau ir nuėmiau nuo ugnies. Štai ir makaronai jau išvirę, nupyliau vandenį ir sudėjau į jau paruoštą troškinį. Viską išmaišiau ir pateikiau su tarkuotu "Džiugo" sūriu.

Komentarų nėra: