2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Užkandis prie alaus ar vakarienė?

Kažkada senai gaminau meksikietiškus paplotėlius pagal Jamio Oliverio receptą ir jie buvo nuostabus. 
O prieš porą dienų susigalvojau savo lietuviškus paplotėlius, kurie gali būti ne tik užkandžiu prie alaus, bet ir puikia vakariene.
Taigi imam indą ir pjaustom ten viską, kas patinka arba tai, ką turim šaldytuve. Tik nepamirškit, svarbiausias ingridientas yra sūris. 
Aš susmulkinau puse raudonosios paprikos, kelis pievagrybius, sutarkavau 1 dešrelę, ir sūrio. Aišku, aš nebūčiau aš, jei visko nedaryčiau iš akies :) Dar žinoma pabarsčiau druska ir pipirais. Svarbiausiai sūrio pritarkuoti tiek, kad jis galėtų išsilydyti ir sulipdyti visus ingridientus. 
O dabar imam paplotėlius arba kitaip vadinamas tortilijas ir pradedam kūrybinį procesą. 
Viena tortiliją dedam ant įkaitintos sausos keptuvės (be aliejaus) ir ant jos tolygiai paskirstom įdarą. Po to, ant viršaus, dedame antrą tortiliją ir uždedam dangti. Kepam ant mažos ugnies kelias minutes, o po to apverčiam. Sūris jau turėtų būti išsilydęs, todėl ingridientai neturėtų iškristi, bet jeigu taip nutiko - nieko baisaus, surenkam tai kas iškrito, sudedam į tortilijas ir kepam antrą pusę. Kepimo metu sūris sulipdo viską į vieną masę, o paplotėliai sukietėja ir tampa traškus. Lygiai taip pat pasigaminam likusius paplotėlius ir taip pat juos pakepam. Paskui supjaustom į keturias dalis ir pateikiam ant stalo su patinkančiu padažiuku. O aš šį kartą sugalvojau visai skanų padažiuką: į indelį įdedu porą šaukštelių krienų, porą šaukštelių garstyčių ir porą šaukštų grietinės. Viską sumaišau, paragauju ir vuolia :) 
Taigi eksperimentuokite ir Jus savo virtuvėje ir parašykite kas gavosi :) 

Komentarų nėra: