2010 m. lapkričio 23 d., antradienis

Labai skanus žuvies pyragas

Reikia:

  • 400 g. bulvių
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 svogūno galvų
  • 3 menkių file
  • 285 ml. grietinės
  • 2 saujų smulkiai tarkuoto sūrio
  • 3 ančiuvių file
  • 2 saujų šviežių duonos trupinių
  • citrinos
  • druskos ir pipirų


Orkaitę reikia įkaitinti iki 250 laipsnių. Pasūdytame vandenyje apverdame griežinėliais supjaustytas bulves, kol suminkštės, ir nukošiame jas kiaurasamčiu.
Ant nedidelės ugnies keptuvėje pakepame smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūnus. Kepame juos apie 10 min. vis pamaišydami.
Troškintus svogūnus sudedame į kepimo indą (20 cm. skersmens), ant svogūnų dedame menkių filę. Atskirame inde sumaišome grietinę, sūrį ir supjaustytus ančiuvius, pabarstome druska ir pipirais ir sudedame ant žuvies.
Bulvių griežinėlius apšlakstome aliejumi, druska ir pipirais ir sudedame ant sūrio mišinio. Pašauname į orkaitę 15 min.
Ištraukus pyragą iš orkaitės apibarstome jį duonos trupiniais ir trupučiu tarkuoto sūrio ir dar 5 min. dedame į orkaitę.
Skanaus ;) patiekti su citrina ir šaltu alumi.

Komentarų nėra: