2010 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

Trinta žirnių ir pelėžirnių sriuba

Pelėžirniai tai... visur ieškojau, bet niekur neradau kaip apibūdinti Jums šiuos žirnius. Tačiau tai ir yra tokie rudos spalvos žirniai. Pirkau juos mugėje, pardavėja sakė, jog jie nelabai populiarus Lietuvoje, tačiau populiarus Latvijoje. Taigi nusipirkau mugėje 800 gramų pelėžirnių ir juos išbandžiau.
O bandžiau taip:
Pripyliau į dubenelį po lygiai paprastų džiovintų žirnių ir pelėžirnių ir užmirkiau kelioms valandoms.
Po to juos viriau apie valandą laiko sūriame vandenyje, kol išvirė.
Išvirus žirniams, nupyliau vandenį ir atidėjau į šoną, mums jų dar prireiks.
Į puodą įpyliau vandens, sudėjau smulkiai supjaustytas 2 bulves ir smulkiai supjaustytą svogūną, druską, pipirus ir prieskonius. Užvirus, sudėjau žirnius ir vėl palikau kelioms minutėms pavirti. Po to išjungiau ugnį ir viską suplakiau blenderiu. Kai mase paliko tiršta ir vientisa įpyliau apie 100 - 150 ml grietinėlės. Grietinėlės kiekis priklauso nuo to kokio tirštumo sriuba pageidaujate.
Sriuba pakaitinau ant mažos ugnies ir visą laiką maišiau, kol užvirė. Pateikdama įdėjau grietinės ir svogūnų laiškų, bet čia jau skonio reikalas.
Skanaus.

Komentarų nėra: