Labai skanūs rudeniniai kotletai:
- 500 g. faršo
- panašus kiekis smulkiai tarkuotų morkų
- 1 kiaušinis
- keli šaukštai manų kruopų
- druska, pipirai
- mėsos prieskoniai
Faršą sumaišom su morkom, įmušam kiaušinį ir sudedam visus prieskonius ir manus. Manų reikia dėti tiek, kad tešla nebūtų per skysta. Gerai viską sumaišom ir kepam. Aš kepiau keptuvėje, kuriai nereikia aliejaus, tačiau paprastoje keptuvėje aliejaus reikia visai nedaug, nes dalis riebalų išsiskirs iš kotletų. Iškepam kotletus ir dedam juos troškinti į padažą.
Padažui reikės:
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštas garstyčių
- 2 šaukštai grietinės
- 1 šaukštas miltų
- 1 sutarkuotos morkos
- mažo šaukštelio sviesto
- karšto vandens
- mėsos prieskonių
Iškepus kotletus, nepuolam plauti keptuvės, vėliau papasakosiu kodėl.
Į didelį puoduką įdedam pomidorų padažą, garstyčias, sutarkuotas morkas ir mėsos prieskonių. viską sumaišome ir užpilame karšto vandens, į šią masę įdedam miltus ir maišome, kol masė bus vienoda. Į įkaitintą keptuvę, kurioje kepė kotletai ir liko jų riebalų bei gabaliukų mėsos įdedam gabaliuką sviesto ir supilam paruoštą padažą. Viską pamaišome ir sudedam grietinę, užvirus padažui įdedam į keptuvę kotletus ir paliekame kelias minutes troškinti.
Jei į keptuvę viskas nesutilps, siūlau perpilti paruoštą padažą į kokį puodą, kur padažas sutilps su visais kotletais. Troškinam kelias minutes ir patiekiam su norimu garnyru.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą