2010 m. rugsėjo 14 d., antradienis

Miško gėrybės 2 - grybų sriuba.

Kaip jau minėjau ankščiau, šį savaitgalį gerai pagrybavome. Jūsų teismui - grybų sriuba.
Reikia: gero noro, meiles ir grybų :)
na dar trupučio bulvių, svogūno galvos, morkos ir prieskonių.
Į verdantį vandenį įdedu smulkiai supjaustytas bulves (dėjau 3 vidutinio dydžio), kol bulves verda į keptuvę sudedu smulkiai supjaustytą svogūno galvą, vieną sutarkuotą morką ir apkepinu. Vėliau į keptuvę įdedu ir iš anksto apvirtus grybus ir dar truputi pakepu ant mažos ugnies. Visą keptuves turinį sudedu į puodą, kur jau verda bulves, įdedu druskos, pipirų, pora lauro lapelių ir prieskonių. Kelias minutes paverdu, paragauju ar nieko netrūksta ir štai puiki sriuba jau ant stalo.

Komentarų nėra: