2010 m. rugsėjo 17 d., penktadienis

Kūgelis arba lietuviškai šnekant bulvių plokštainis

Kūgelis ir tuo viskas pasakyta! Nusipirkote netyčia maišą bulvių ir nežinote kur jas dėti? Yra labai daug bulvinių patiekalų ir vienas iš jų yra kūgelis, kurį gaminau vakar.
Viskas labai paprasta, Jums reikės:
  • bulvių
  • stiklinės pieno
  • miltų
  • druskos ir pipirų
  • 2 svogūnų
  • kumpio ar rūkytos dešros

 Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei rūkytos dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę šilto pieno. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio kūgelio norite: jei norite kietesnio - reikia pilti mažiau pieno ir įdėti daugiau miltų, jei patinka skystesnis kūgelis - įpilkite daugiau pieno ir mažiau berkite miltų, arba iš viso jų neberkite. Aš supyliau visą stiklinę pieno ir įdėjau kokius 5-7 šaukštus miltų. Tiesą sakant aš labai retai kada matuoju kiekius, viską darau iš akies. Ir kai man pasirodė, kad miltų jau gana, viską sumaišiau ir sudėjau į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kūgelis yra iškepes.
Tad sėkmes Jums ir skanaus man :)
Mmmmmm su daug grietines ir kefyru - tai buvo nuostabu...

Komentarų nėra: