
Cukinija labai idomi daržovė, iš pirmo atrodo paprastas aguruotis ir tiek, bet neapsigaukite, iš šios daržoves galima daug ką pasigaminti. Kad ir... cukinijos sriuba, troškinys, cukinija kepta orkaitėje ar ant keptuvės, o gal ir ant grotelių prie šašlyko, įdaryta cukinija, cukinijos grižinėliai su sūriu kepti orkaitėje ir taip toliau, be galo be krašto kiek fantazija leidžia. Bet šiandiena noriu parašyti apie visiškai paprasta cukinijos patiekala...blynelius. Taip būtent cukinijos blyneliai šį rytą buvo iškepti ir skaniai suvalgyti pusryčiams. Kuom gi jie įpatingi? Ogi tuom, kad juos galima pasigaminti pagal nuotaiką. Šį ryt atsikelus užsinorėjau saldaus, virtuvėje radau cukiniją ir... nusilupu, sutarkuoju, įmėtu kiaušinį, trupučiuką druskos, cukraus, miltų ir įpilu lašelį aliejaus, viską sumaišau ir ant keptuves. Už kelių minučių lektėje jau guli laukiami saldus pusryčiai. Blynelius galima valgyti su grietine ar su uogene pagal skonį, o aš šiandieną valgiau juos paprastai užsigerdama skania rytine arbata.
Yra ir kitoks cukinijos blynų gaminimo būdas. Viskas prasideda taip pat. Nusilupam cukiniją, susitarkuojam, įdedam kiaušinį, įmetam druskos, bet nebededam cukraus :) dar man patinka įtarkuoti svogūno galvą arba papjaustyti svogūnų laiškus bei kitas žoleles: krapus, petražoles, baziliką, bet ką kas Jums pagerintų skonį. Kai pridedi žolelių blynai pasidaro smagiai žalios spalvos :). O paskui viskas pagal planą: miltai, šlakelis aliejaus ir ant keptuves. Pateikti su grietine, ketčiupų ar padažu, buna skaniau. Prie arbatos arba alaus arba kokio kito mėgstamo Jūsų gėrimo.
Vat kokia magiška ta cukinija, skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą