2014 m. rugpjūčio 5 d., antradienis

Kovo 31 - žemyn nuo kalno

Orelis
Simmy
Apie praėjusią naktį - šalta tikrai nebuvo, bent jau pradžioje, nes trobelė buvo prikūrenta nekukliai. Tačiau artėjant rytui sąlygos pradėjo smarkiai keistis, tad teko keltis ir po truputi vilktis ant savęs drabužius. Na šitą jau žinojau - ne pirmą kartą kalnų trobelėje miegu: iš vakaro trobelė prikūrianama gan šiltai, per naktį kalnų vėjas prapučia taip, kad net girdisi, kaip jis per kampus ošia, o artėjant rytui tenka keltis, mautis šiltas kojines ir termo drabužius. Taip nutiko ir šiąnakt, tad nieko naujo. Tačiau kokius vaizdus mačiau atsibudus. Pasirinkau čiužinį virš stoglangio - vaikystės svajonė miegoti po žvaigždėtu dangumi. Prabudus naktį virš savo galvos pamačiau žvaigždėtą dangų, o tolumoje viskas kažkaip įdomiai mirgėjo. Bučiau buvus Norvegijoje, bučiau pagalvojus, kad šiaurės pašvaistes matau. O pasirodo mūsų trobele buvo aukščiau debesų, todėl mačiau žvaigždėtą dangų, o apačioje pakilo nekukli audra su griaustiniu ir žaibais, tada apačioje - debesų lygyje - viskas mirgėjo įvairiomis spalvomis. Neapsakomas jausmas. Vėl. Tai tikriausiai pati nuostabiausia para per šia mano kelionę, nors prasidėjo ji šiek tiek nejaukiai, tačiau pasibaigė viskas tiesiog tobulai: kalnai, trobelė, aš - vienintelis piligrimas, malonus šeimininkai, skani vakarienė, jaukus vakaras ir toks gamtos grožis aplinkui, kas gali būti geriau? Toks jausmas, kad susiliejau su šia visuma, esu dalelė šio nuostabaus pasaulio.
Ilgam atsiminsiu šią vietą, šią parą ir šiuos žmones…
8 ryto žadėti pusryčiai - dar liko skaniausiojo braunio (šokoladinio pyrago :) ) ir karštos kavos mmmm… net dabar seilės tysta :) 
Kadangi miegojau kalno viršūnėje, tad Camino pradėjau leisdamasi nuo kalno. 
Vaivorykštė
Čia gersim kavą
Šitokiu Pukiu Baisaliu žavėjosi Simmy :)
Netilpo...
Camino Santiago
Atrodo tik eik ir džiaukis - leidžiuosi į apačią, tačiau akmenuotas kelias nedavė ramybės - reikėjo žiūrėti, kur dedu kojas, kitaip lengvai galima išsisukti, o man ir taip jau antrą dieną kulkšnį skauda. Tad judu atsargiai, o kartais net per skausmą. Tikiuosi nieko rimto… Vėjas per naktį nurimo ir tik momentais kur ne kur papurškia lietus, bet kalnų grožis, galėčiau kalbėti ir kalbėti apie jį, tačiau vistiek nesugebėčiau perduoti to jausmo, to buvimo ten. 
Pakeliui sutikau Simmy, su ją viename kambaryje nakvojau Astorgoje. 
Žavus miestelis
Leidžiamės dabar jau kartu ir mums teko nereali proga pamatyti pilną, gražią, spalvotą vaivorykštę. Pirma karta kalnuose mačiau, kur prasideda ir kur baigiasi vaivorykštė. Pasiekėme jaukų miesteli ir sėdame su Simmy kavos, ji jau girdėjo, kad aš buvau nuėjusi virš 50 km per vieną dieną ir ji labai tuo žavisi: Pretty Liuba. She does 50km without even crying. She is a mean machine. This is Harriet Hardcore but she is only 28 yrs old. Having coffee on Acebo after travelling 11km this morning through the mountains. (Žodžiai iš jos dienorščio)
Ji taip pat skuba kelyje, nes nori dar po kelionės į Santjaga nuvykti į Bilbao. Po pertraukėlės keliauju viena. Kartas nuo karto prasilenkdama su vienu ar kitu piligrimu.
Leistis su skausmu kojoje sunku, kelione tapo gan varginanti, nors kilometražas ir nedidelis. O paskutiniai 8 km iki Ponferados iš vis kažkoks košmaras, toks jausmas, kad tas aplinkelis niekada nesibaigs. O ir vaizdai visai nedžiugino - šiukšlina, pilka ir monotoniška aplinka. 
Beveik Ponferrada
Pagaliau pasiekiau albergą ir ... valgyt, valgyt, valgyt. Pirma pavalgyt po to registruotis, nes galvojau numirsiu iš bado. Po to registracija, skalbykla ir dušas. Kadangi kalnuose dušo nebuvo, tai šiandiena praustis tikrai norėjosi :) 
Iš dalies smagu, kad čia nėra interneto - turiu daugiau laiko sau. Camino draugų alberge nėra, tad galiu pailsėti nuo visko. 
Susitvarkiau plaukus ir nagus, geriau daug vandens, miegojau, atsistatinėjau. Toks smagus sekmadieninis vakaras, kaip namie. Nors pagal kalendorių - šiandiena pirmadienis. 
Vakare visi piligrimai susirinko valgyklos patalpoje, nes vienas vokietis gyvai grojo gitara. Tad nerealus "Nothing else matters" ir "Knocking on the heavens door" skambėsis maloniai užbaigė dieną. Labanaktis.
Ir 5 koriejėčiai prie vieno stalo

Komentarų nėra: