2014 m. vasario 1 d., šeštadienis

Kumpio ir porų pyragas

Kai reikia greitai ir be jokių terlionių pamaitinti daug žmonių aš gaminu nesaldžius pyragus.
Nesenai radau vieną gudrybę: pyragai gaminti ant pirktinės sluoksniuotos tešlos. Greita, paprasta, skanu. Galima tešlą supjaustyti sumuštinio dydžio gabaliukais ir pasigaminti karštus sumuštinius arba iškočioti  tešlą per visą skardą ir pasigaminti didelę picą. 
Šį kartą buvo pasirinktas didelis sūrio ir porų pyragas. 

Jums reikės: 

  • 500 gr. sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 3 vnt. porų
  • 0,5 arbatinio šaukšto kario
  • 300 gr. sūrio
  • 300 gr kumpio
  • druskos, pipirų
  • sviesto kepimui

Iš anksto išimkite tešlą iš šaldytuvo ar atšildykite ją.
Porus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus arba įdėkite sviesto gabaliuką (aš naudojau ghy lydytą sviestą) ir ant mažos ugnies apkepinkite porus su šiek tiek druskos ir pipirų. Kitoje keptuvėje apkepinkite nedideliais gabaliukais supjaustytą kumpį pagardintą kariu, jei mėgstate aštriau, galima dar pagardinti maltais čili pipirais. 
Aš rinkausi bemielę 2 lakštų sluoksniuotą tešlą. Ją iškočiokite, kad būtų jūsų kepimo skardos dydžio ir šiek tiek užapvalinkite kraštus. (Pasistenkite ant kraštų nedėti jokio įdaro, tada kraštai gražiai pakils.) 
Tešlą dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Ant tešlos sudėkite apkepintus porus, tolygiai paskirstykite kumpį ir ant viršaus užtarkuokite sūrio. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių.
Tokį pyragą galima valgyti ir šiltą ir šaltą. 
P.s. ir su įdarų galima fantazuoti į valias ir kiekvieną kartą gauti vis naują dar neragautą skonį. 

Komentarų nėra: