Aš ir vėl eilinį kartą pasisėmiau minčių iš skonių blogo ir atradau puikų naminių sausų pusryčių receptą. Aišku jis neapsiėjo be mano improvizacijų.
Pagrindiniai dalykai:
- pagrindas
- priedai
- sirupas
- prieskoniai
Pagrindas. Kaip pagrindą ėmiau avižinių dribsnių, jų turi būtų 300 gramų. Suberiam dribsnius į dubenį, dubuo turi būti didokas, nes dar daug kas bus į jį beriama.
Priedai: riešutai, sėklos, džiovinti vaisiai ir uogos, šokoladas. Ką tik mėgstate.
Į tą patį dubenį suberkite apie 200 gramų žemės riešutų šiek tiek saulėgrąžų ir sezamo sėklų. Ir viską išmaišykite.
Prieskoniai: vanilinis cukrus, cinamonas, gvazdikėliai, maltas imbieras ir kiti mėgstami prieskoniai.
Šį kartą aš pasirinkau vanilinį cukrų ir cinamoną, jie irgi iškeliavo į dubenį su dribsniais ir riešutais.
Sirupas. Jį galite gaminti iš medaus, cukraus, vaisių arba uogų sirupų, sviesto arba aliejaus. Tik nenaudokite alyvuogių aliejaus, pati nemėginau, tačiau sakoma, kad jis palieka nemalonų prieskonį.
Orkaitę jau galite kaisti iki 170-180 laipsnių.
Atskirame inde, ant ugnies įkaitinkite 140 gramų medaus, 115 gramų obuolių tyrės ir 3 valgomuosius šaukštus aliejaus. Aš tyrės neturėjau, tad tiesiog smulkiai sutarkavau vieną obuolį. Visą šią masę šiek tiek pakaitinkite, kad medus išsilydytų, bet neužvirinkite.
Ir šiltą sirupą sumaišykite su dubenyje esančiais dribsniais, priedais ir prieskoniais. Sudėkite šią drėgną masę į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių. Nepamirškite pavartyti dribsnius kas 7-10 minučių, stebėkite, kad nepridegtų. Dribsniai turi gražiai paruduoti, o namai prisipildys maloniais kvapais.
Kai dribsniai jau bus apskrudinti, sudėkite juos atgal į indą ir pridėkite mėgstamų džiovintų uogų ar vaisių. Aš dėjau saują džiovintų ananasų ir nepagailėjau džiovintų spanguolių, juos suteikia malonią rūgštelę. Vėliau, kai dribsniai atšals galima įdėti ir šokolado gabaliukų.
Štai tokiais skaniais namie paruoštais dribsniais galima mėgautis ryte ar vakare neapsunkinant savo skrandžių. Visai skanu įsidėti mėgstamo jogurto arba valgyti juos su pienu.
Ech... beliko tik grūdėtą duoną pradėti kepti....
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą