2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

Itališki biscotti su džiovintais vaisiais

Prieš geras dvi savaites, internete radau neblogą skonių blogą su begale nuostabių receptų. Vienas iš jų yra itališki biscotti. Tai tokie džiuvesėliai su riešutais ir džiovintais vaisiais. Jie lyg narkotikai, atrodo jau prisivalgei, bet neužilgo imi sekantį gabaliuką. Taip per porą savaičių kepiau juos jau tris kartus, dalinau draugams, o jie prašė recepto. Taigi štai ir jis pats paprasčiausiais, kokį teko matyti. 
Jums reikės: 
  • 250 gramų miltų
  • 100 gramų cukraus
  • arbatinio šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
  • 2 kiaušinių
  • 100 gramų mėgstamų riešutų
  • 100 gramų razinų
  • 200 gramų mėgstamų džiovintų vaisių (slyvų, persikų, ananasų, spanguolių - kokių tik patys norite)

Miltus reikia sumaišyt su cukrumi (galima ir dar mažiau, nes vaisiai vistiek saldūs) ir arbatiniu šaukšteliu kepimo miltelių arba sodos nugesintos citrinų sultimis. Atskirame dubenyje išplakite du kiaušinius ir sumaišykite su cukraus ir miltų mase. Taip lengvai ir paprastai - tešla jau paruošta, įkaitinkite orkaite iki 180 laipsnių. Suberkite visus riešutus ir vaisius į dubenį su tešla ir viską sumaigykite, sutraiškikyte, sumaišykite, kad visi ingridientai būtų tešloje. Po to iš paruoštos tešlos padarykite du pailgus batonėlius ir guldydami juos ant kepimo popieriaus šiek tiek priplokite. Tokius batonėlius kepkite orkaitėje 30 minučių. Po to ištraukite, atvesinkite ir kai jau galėsite paimti batonėlius į rankas - juos supjaustikite riekelėmis. Tik nepamirškite supjaustyti batonėlių kol jie dar šilti, kitaip vėliau gali nepavykti to teisingai padaryti. Taip paruoštas riekeles padžiovinkite orkaitėje apie  140 laipsnių  dar 15 minučių. Atvėsinkite jas ir skanaus. Nesusilaužykite dantų. 
Su šitais sausainiais labai lengva eksperementuoti ir atrasti visiškai savo receptą, aš taip pat mėginau dėti saulėgražas, sezamo sėklas, vis kitokius džiovintus vaisius, visada pavyskta puikiai. 

Komentarų nėra: