Niekada nebuvau Italijoje, bet labai noriu nuvažiuoti. Tačiau man labai patinka pasigaminti itališkus patiekalus. Nesakau, kad šitas receptas yra itališkas, tačiau, kaip vienas žmogus pasakė: "Būtent taip aš įsivaizduoju itališką maistą."
Taigi makaronai su saldžiuoju itališku padažu ir keptu rikotos sūriu:
Jums reikės:
Mėgstami makaronai - 1 pakuotė.
Rikotos sūris - 400 gramų.
Konservuoti pomidorai be odelės - 800 gramų.
Svogūnų galvos - 2 vnt.
Česnako skiltelės - 2 vnt.
1 šaukštas baltojo vyno acto
1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
2 saujų smulkiai tarkuoto sūrio
alyvuogių aliejaus
Ir aš dar pusė raudonosios paprikos sudėjau.
Taigi, įkaitinam orkaitę iki 200 laipsnių. Visą rikotos sūrį sudedam į kepimo forma, apšlakstom alyvuogių aliejumi ir apibarstom prieskoniais: druska, pipirais, aitriųjų pipirų, čiobreliais, bazilikais. Ir kepame orkaitėje 20 minučių, kol sūris sukietės.
O tuo metu, kol sūris kepa, keptuvėje su sviestų ir geru šlakių aliejaus apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus. Po kelių minučių sudėkite konservuotus pomidorus, smulkintą raudonąją papriką ir troškinkite viską ant silpnos ugnies 15 minučių. Po to sutraiškykite pomidorus, įpilkite acto, įdėkite cukraus ir maišykite, kol masė virs pomidorų padažų.
Kol padažas troškinasi, užvirinkite puode vandenį, pasūdykite jį ir išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite, tačiau pasilikite truputi vandens, kuriame virė makaronai. Sumaišykite makaronus su pomidorų padažų, sudėkite didžiąją dalį tarkuoto sūrio ir maišykite, maišykite, jei masė yra per tiršta įpilkite truputi makaronų vandens.
Rikotos sūrį ištraukite iš orkaitės ir patrupinkite jį ant makaronų, pabarstykite dar truputi tarkuoto sūrio ir greitai neškite ant stalo.
Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą