Gaminu dabar ką tik sugalvota patiekalą. Taip atsitiko dėl to, kad turėjau gerą gabalą jautienos ir būtinai šiandien turėjau jį paruošti. O taip norėjosi kažko lengvo, kad neužsisėdėti virtuvėje iki nakties (Nors kartais visai smgu būna).
Ir šovė mintis, nežinau kas dar iš viso to gausis, tačiau kvapai iš virtuvės visai malonus.
Supjausčiau aš jautienos gabalą į kelis kepsniukus, išmušiau, pabarsčiau druska ir pipirais ir įtryniau krienais. Po to apkepiau taip paruoštą mėsą keptuvėje. Turiu gerą keptuvę, tad kepiau be aliejaus, tačiau kas neturite tokios, manau visai gerai gausis, jei kepsite aliejuje. Kai mėsą iškepė, sudėjau griežinėliais supjaustytus pievagrybius, dėjau viską iš akies, ir užpyliau verdančiu vandieniu. Kad padažas būtų skanesnis, pabarsčiau garstyčių prieskonių ir įdėjau kelis šaukštus grietinės. Na ir aišku nepamirškime druskos ir pipirų. Ir palikau visą tai troškintis kažkuriam laikui. Čia gerai pasakiau :) na panašu kad jau kokia 20 minučių troškinasi, kol kas. Na va paragavau, padažiukas gavosi nuostabaus skonio. Dar manau kokį pusvalanduką troškinsiu ir išjungsiu. Valgysiu tik rytoj, tad mėsa dar pastovės šiltai. Jei norėsite valgyti iš karto, siūlau mėsa troškinti ilgiau, tada ji būna minkštesnė.
O štai ir foto, kaip mėsa atrodo šiuo metu :)
Tiek žinių, laukiu kol reikės išjungti ugnį ir eisiu miegoti.
Labanakt.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą