Kibinas - nacionalinis karaimų patiekalas. Gaminamas Lietuvoje ir Lenkijoje.
Lietuvoje skaniausius kibinus galima paragauti Trakuose. Nereali Trakų kibininė siūlo įvairiausius kibinus: su kiauliena, jautiena, daržovėmis, sūriu ir taip toliau.
Šiandien, aš pasiūlysiu Jums skanių kibinų su kiauliena receptą.
Tešlai reikia (gausis 8-10 vnt.):
Įdarui reikia:
- 400 gr kiaulienos sprandinės
- 1 svogūnų galvos
- 15 gr sviesto
- druskos
- juodųjų pipirų
- mėgstamų mėsos prieskonių
- šlakelio vandens
Gaminant šią tešlą, dirbti reikia greitai, kad sviestas išliktų šaltas. Prieš gaminant, reikia labai gerai atvėsinti patalpą. Bet jei už lango vasara, o namie beprotiškai karšta, o kibinų vistiek norisi, tiesiog įdėkite indą su miltais ir druska į šaldytuvą kiek galima anksčiau. Tada sviestas nespės taip greitai sušilti ir kibinai gausis traškūs ir skanūs.
Taigi, miltus reikia sumaišyti su sviestu ir tolygiai sutrinti. Įdėti kiaušinį ir grietinę. Išminkykite tešlą, kol tešla nelips prie rankų, dirbkite greitai, juk nenorite, kad tešla labai sušiltų. Kai tešla bus paruošta, suviniuojam ją į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą mažiausiai valandai. O tuo metu gaminam įdarą.
Taigi, miltus reikia sumaišyti su sviestu ir tolygiai sutrinti. Įdėti kiaušinį ir grietinę. Išminkykite tešlą, kol tešla nelips prie rankų, dirbkite greitai, juk nenorite, kad tešla labai sušiltų. Kai tešla bus paruošta, suviniuojam ją į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą mažiausiai valandai. O tuo metu gaminam įdarą.
Kuo smulkiau supjaustikyte mėsą, beveik iki faršo konsistencijos. Mėsą geriau kapoti, nes kibinai su kapota mėsa yra skanesni negu su faršu. Smulkiai supjaustikyte svogūnus ir sudėkite į mėsą, pagardinkite viską druska, mėgstamais mėsos prieskoniais ir pipirais ir įpilam šlakelį vandens, kad įdaras būtų sultingesnis. Na ką gi, viskas paruošta, belieka tik lipdyti.
Vidutiniškai, vienam kibimui reikia apie 50 gr mėsos ir 50 gr įdaro.
Vidutiniškai, vienam kibimui reikia apie 50 gr mėsos ir 50 gr įdaro.
Sulipdytus kibinus reikia sutepti išplaktu kiaušinio tryniu ir sudėti į skardą. Kepam orkaitėje temperatūroje apie 180 laipsniu, kaip sakant tol, kol iškeps. Apie 30 min. Iškepę kibinai būna labai gražiai pageltę. Lipdykite kibinus su visa šeima, tada ne tik turėsite smagius pietus, bet ir smagiai praleisite laiką su savo artimaisiais. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą