Gruodis - tikras darbymetis, tik visai nebelieka laiko gamybai. Liūdna.
Kalėdos jau praėjo. Artėja nauji metai.
O kaip gi dovanos?
Šiemet, nežinau ar pasikeitė mano požiūris ar krizė spaudė piniginę, tačiau nusprendžiau padaryti nekomercines Kalėdas. Tą progą draugams iškepiau sausainių, o tėvams padariau triufelius.
Apie sausainius jau rašiau.
Taigi, triufeliai.
- 400 g. gamybinio šokolado
- 200 ml. riebios grietinėlės
- 75 g kambario temperatūros sviesto
- kelių lašų riešutų skonio kvapiųjų medžiagų
- kakavos miltelių
- smulkintų žemės riešutų
Triufeliai skanus saldainiai ir pagaminti juos galima įvairių formų ir dydžio.
Pirmas žingsnis: padarau garų pirtį. Įpilu į vieną puodą vandens, užvirinu ir ant jo pastatau antrą puodą, į kurį ir sudėsiu smulkintą šokoladą. Taip po truputi lydau šokolado gabaliukus, kartais pamaišau.
Antra žingsnis: kai šokoladas visiškai ištirpo ir pasidarė vienalytė masė, nuimu šokoladą nuo garų pirties ir atvėsinu.
Trečias žingsnis: Statau šokoladą vėl ant garų pirties ir po truputi pilu grietinėlę. Ir maišau, maišau kelias minutes, kol mišinys tampa vienodas.
Ketvirtas žingsnis: vėl atvėsinu mišinį.
Penktas žingsnis: vėl dedu ant garų pirties šokolado masę ir sudedu sviesta, pastoviai maišydama.
Šeštas žingsnis: sudedu padarytą šokolado masę į šaldytuvą parai laiko.
Septintas žingsnis: iš šokolado masės rankomis darau kamuoliukus ir volioju juos kakavoje arba riešutų drožlėse.
Taip per lengvus septynis žingsnius aš padariau skanius triufelius. Juos per Kalėdas gavo dovanų mano artimieji. Smagu pradžiuginti ir nustebinti žmones.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą