2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Saldžiarūgštė vištiena

Naktinis pranešimas: šiandiena gera nuotaika, nesimiega...
Todėl gera muzika ir meno kūrinys: 
Vištienos krutinėlę supjaustau kubeliais, pabarstau kariu ir palieku kelioms minutėm. 
Į keptuvę sudedu vištieną apkepu, leidžiu išgaruoti skysčiams ir aliejuje apskrusti. 
Kai vištiena iškepus, metu kubeliais supjaustytus konservuotus ananasus ir persikus, įpilu ananasų ir persikų sulčių, ne daug, po kelis šaukštus. Troškinu. O tuo metu pjaustau konservuotą pomidorų sultyse papriką. Dedu prie vištienos su vaisiais, ant viršaus druskos, pipirų. troškinu, maišau ir ragauju. O ką tik sugalvojau, kad kitą kartą įdėsiu maža aitrų pipiriuką, lengvam aštrumui. Troškinu apie pusvalandį. Ragauju, nieko netrūksta. Pasaka. Dar kelias minutės palieku pasitroškinti, o tuo metu užverdu vandenį su druską ir šaukšteliu aliejaus. Užvirus vandeniui, išjungiu ugnį. Įberiu kuskuso kruopų, palieku išbrinkti. Vištiena paruošta. Nuostabaus skonio. Kuskusas išbrinko, įjungiu ugnį, įdedu porą šaukštų sviesto, maišau ir laukiu. Kruopos tapo birios? Taip. Laikas į lėkštes. Kuskusas ir saldžiarųgštė vištiena.

1 komentaras:

Rolas rašė...

Va cia tai geris :)