2010 m. spalio 15 d., penktadienis

Žuvies kotletai

Nesenai youtube užmačiau, kaip lengvai ir greitai yra pagaminami žuvies kotletai. Aišku laidoje rodė, kaip daromas Švediškas žuvies pyragas. Panašus jis žinoma buvo į kotletą, tik pagamintas buvo iš lašišos ir tūno. Kadangi paprasto tūno pas mus nenusipirksi (jei kas žinot, kur galima jo įsigyti, parašykite komentaruose), o lašiša irgi nėra pati pigiausia,aš nusprendžiau padaryti kotletus iš menkių filė.
Nuėjau į turgelį nusipirkau kilogramą šviežios menkių filė ir pirmyn į virtuvę.
Kai pirksite menkių filę atkreipkite dėmesį į tai, kad būtų kuo mažiau likusių kauliukų, bus mažiau vargo Jums ir skanaujantiems nereikės išsirinkinėti kaulus iš burnos. :)
Taigi, kotletai.
Paėmiau ir su blenderiu (arba virtuviniu kombainu) sumaliau 2 baltos duonos riekeles, gavosi šviežios duonos trupiniai. Juos sudėjau į lėkštę. Į tą patį indą, kur smulkinau duoną, sudėjau apie 500 g. menkių filę, truputį druskos, pipirų, žuvies prieskonių ir viską sumaliau. Žuvį taip pat galima sumalti su mėsmale. Gavosi tokia žuvies masė. Į ją įdėjau kelis šaukštus duonos trupinių ir viską sumaišiau. Kai gavau vienalytę tešlą, iš jos padariau kotletukus ir apvoliojau duonos trupiniuose. Ir į keptuvę, kepti ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus. Aš pateikiau su ryžiais ir morkyčių salotomis. Mmmmm....

1 komentaras:

Alina rašė...

Esu zuvi darius visaip, bet niekaip neprisiruosiu padaryti zuvies kotletu. Ikvepei mane :)