Nesenai youtube užmačiau, kaip lengvai ir greitai yra pagaminami žuvies kotletai. Aišku laidoje rodė, kaip daromas Švediškas žuvies pyragas. Panašus jis žinoma buvo į kotletą, tik pagamintas buvo iš lašišos ir tūno. Kadangi paprasto tūno pas mus nenusipirksi (jei kas žinot, kur galima jo įsigyti, parašykite komentaruose), o lašiša irgi nėra pati pigiausia,aš nusprendžiau padaryti kotletus iš menkių filė.
Nuėjau į turgelį nusipirkau kilogramą šviežios menkių filė ir pirmyn į virtuvę.
Kai pirksite menkių filę atkreipkite dėmesį į tai, kad būtų kuo mažiau likusių kauliukų, bus mažiau vargo Jums ir skanaujantiems nereikės išsirinkinėti kaulus iš burnos. :)
Taigi, kotletai.
Paėmiau ir su blenderiu (arba virtuviniu kombainu) sumaliau 2 baltos duonos riekeles, gavosi šviežios duonos trupiniai. Juos sudėjau į lėkštę. Į tą patį indą, kur smulkinau duoną, sudėjau apie 500 g. menkių filę, truputį druskos, pipirų, žuvies prieskonių ir viską sumaliau. Žuvį taip pat galima sumalti su mėsmale. Gavosi tokia žuvies masė. Į ją įdėjau kelis šaukštus duonos trupinių ir viską sumaišiau. Kai gavau vienalytę tešlą, iš jos padariau kotletukus ir apvoliojau duonos trupiniuose. Ir į keptuvę, kepti ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus. Aš pateikiau su ryžiais ir morkyčių salotomis. Mmmmm....
1 komentaras:
Esu zuvi darius visaip, bet niekaip neprisiruosiu padaryti zuvies kotletu. Ikvepei mane :)
Rašyti komentarą