2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Svogūnų pyragas

Tešlai reikės:
  • 350 g. miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 6 v.š. pieno
  • 6 v.š. aliejaus
Įdarui reikės:
  • 1 kg. svogūnų
  • 100 g. nerūkyto kumpio
  • 2 v.š. aliejaus arba sviesto
  • 1 v.š. kmynų
  • 400 g. grietinės
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g. varškės
  • druskos
  • pipirų
  • muskato riešuto

Suplakite kiaušinius kartu su pienu ir aliejumi, įdekite druskos ir miltų. Išminkykite vienalytę tešlą.
Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais, kumpį - kubeliais. Kumpį pakepkite aliejuje, paskui sudekite svogūnus ir troškinkite 5 min., pagardinkite kmynais.
Suplakite grietinę su kiaušiniais ir varške, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Supilkite visą masę į svogūnus.
Plonai iškočiokite tešlą ir įdėkite ją į skardą (naudokite kepimo popierių). Ant tešlos sudekite svogūnų masę ir įdekite į orkaitę 30 min. (temperatūra 180-200 laipsnių).

Komentarų nėra: