Nesenai prisiminiau nuostabius laikus, kai buvau išvykusi su dar 9 komandos nariais į Velsą tobulinti laipiojimo įgūdžių. Visi buvome apgyvendinti nuostabioje vietoje - Plas y Brenin - nacionaliniame kalnų centre. Mūsų pastatą iš visų pusių supo nerealus grožis: kalnai, veidrodžio lygumo ežeras ir vasario mėnesio gamta.
Po dieninių laipiojimo mokymų, 5 valandą vakaro visi žygiavom į valgyklą pasiimti savo "tea and cake". Kiekvieną dieną mums ir kitiems centro svečiams buvo paruoštas vis kitoks pyrago gabaliukas ir arbatos arba kavos puodelis. Labiausiai man patiko anglų vadinamas brownie, tai toks šokoladinis pyragas, su DAUG ŠOKOLADO. Būtent jis šiuo metu kepa mano orkaitėje...
O kol kas receptukas:
200 g. juodo šokolado ir 200 g. sviesto tirpdau puode, bet ne ant atviros ugnies. Į vieną puodą įpilu vandens ir užverdu. Ant jo uždedi kitą puodą su sviestu ir šokoladu ir taip juos lydau. Kai sviestas ir šokoladas išsilydys, maišau, kol pasidarys vientisą masę. Nuimu nuo garų puodo, ir atvėsinu.
Įkaitinu orkaitę iki 160 laipsnių.
Kol šokoladas vėsta, dubenyje išplaku 3 kiaušinius su 200 g. cukraus ir šaukšteliu vanilinio cukraus. Po to įdedu jau atvėsusią šokolado masę į kiaušinius, viską sumaišau ir įberiu 120 g. miltų.
Maišau, maišau, kol pasidaro vientisa tešla ir ją sudedu į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepu apie 20-30 minučių.
Mano pyragas jau iškepė ir aš jau netgi jį paragavau...
Iškepęs pyragas turi būti minkštas, tačiau jį reikia palikti atvėsti.
O po to, pjaustom ir į lėkštes.
2 komentarai:
Super
Liuba, tu dievas! ;D
Rašyti komentarą