Namai. Virtuvė ir mėginimas numeris vienas.
Jums reikės:
- pusės gumbo nedideles saliero šaknies
- vienos vidutinio dydžio morkos
- vienos mažos cukinijos
- vieno didesnio arba poros nedidelių svogūnų
- česnako skiltelės
- jautienos faršo apie pusė kilogramo
- apie 300 gr. pomidorų konservuotų savo sultyse
- kelių šaukštų virtų arba konservuotų pupelių
- poros šaukštų konservuotų kukurūzų
- sviesto kepimui
- prieskoniai: paprika, pipirai, čili pipirai, čiobrelis, druska.
Verdančiame vandenyje apviriau kubeliais supjaustytą saliero šaknį, ten pat į puodą nukeliavo griežinėliais pjaustytos morkytės ir šiek tiek vėliau - kubeliais pjaustyta cukinija. O tuo metu keptuvėje pakepinau faršą ir atidėjau į šalį. Griežinėliais supjaustytą svogūną kartu su smulkintu česnaku apkepiau svieste ir ten pat sudėjau ankščiau pakepintą faršą, šiek tiek druskos, pipirų, prieskonių viską maišom, maišom, dedam pomidorus ir vėl maišom. Vanduo kitame puode jau išgaravo, o daržovės suminkštėjo (jei vandens turėjote daugiau - nupilkite). Sumaišau mėsą su daržovėmis, ten pat į bendrą katilą keliauja konservuotos pupelės ir kukurūzai. Dar keletas minučių ant mažos ugnies su uždaru dangčiu. Ragaujame ir kraunam į lėkštes. Labai buvo gardu valgyti kartu su konservuotais agurkeliais. Skanaus ;)
Va taip šį šaltą žiemos vakarą ant mano stalo atsirado nerealiai gardus, sakyčiau labai rudeniškas troškinys.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą