Blynui reikės:
- 1 kiaušinio
- tradiciškai 160 ml vandens (p.s. galima daryti ir su pienu, skonio reikalas)
- 130 gr. miltų
- pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 20 gr. cukraus (2-3 arbatiniai šaukšteliai)
- aliejaus kepimui
Riešutų įdarui:
- 30 gr. mėgstamų riešutų
- 25 gr cukraus
Visus ingridientus skirtus tešlai sudėjau į dubenį ir išplakiau iki vientisos masės. Tešla turi gautis panašiai, kaip lietiniams blynams, gal šiek tiek tirštesnė. Įdėjau dubenį į šaldytuvą 20-30 min. Kol tešla šaldytuve, pasiruošiau riešutus. Aš naudojau graikinius riešutus, tad juos išsilupau ir susmulkinau smulkintuvu kartu su cukrumi. Nereikia smulkinti iki visišku miltų. Skaniau, kai riešutų gabalėliai yra didesni. Jei naudosite žemės ar lazdyno riešutus, tai siūlyčiau juos iš pradžių apskrudinti orkaitėje ar keptuvėje be aliejaus ir nulupti odeles. Įkaitinkite plačią blynų keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir sumažinkite ugnį. Išimtą iš šaldytuvo tešlą šiek tiek permaišykite šaukštu ir supilkite į keptuvę. Aš turiu gan didelę lietinių blynų keptuvę, tad aš iškepiau vieną gan neploną blyną. Minutei kitai uždenkite blyną dangčiu, o kai tešla šiek tiek apkeps suberkite ant viršaus riešutų ir cukraus mišinį ir uždengus kepkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes.
Kol blynas kepa, pasiruošiau arbatą.
Singapuro arbatą - tai paprasta arbata, kuri pagardinama saldžiu kondensuotų pienu ir yra pilstoma iš vieno puodelio į kitą gan iš aukštai, kad susidarytų pieno puta. Man taip gražiai pilstyti, kaip parodyta video medžiagoje neišėjo, apie tai liudija šiek tiek apiplikyti pirštai (gerai, kad arbata nebuvo labai karšta, tad saugokite savo pirštus), bet pieno puta gavosi nuostabi, o skonis… Na ką aš čia pasakoju, gi vos minutė laiko ir tokia arbata galite mėgautis patys.
Mentele patikrinau ar blynas iškepė. Sulenkiau jį per pusę ir į lėkštę. Pusryčiai paruošti, manau čia bus sotus du žmonės, skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą