2010 m. rugpjūčio 30 d., pirmadienis

Apelsininiai sausainiai

Šiltai nuotaikai sukurti ir saldžiai pasmaguriauti: apelsininiai sausainiai.

Jiems paruošti reikia:
1 apelsino
1 žmogaus, kuris jį nuplaus ir sutarkuos žievelę
250 g. kepimo margarino
500 g. miltų
3 dideli šaukštai grietinės
150 g. cukraus
pusės mažo šaukštelio sodos arba kepimo miltelių
ir pusės citrinos sulčių arba šaukštelio acto
trupučiuko meilės ir fantazijos.
Ir žmogaus, kuris padarys tešlą :)
Ir dar žmogaus, kuris suformuos sausainius.
Ir dar žmonių, kurie juos valgys :)

O tešlai pagaminti reikia sutrinti sviestą su grietine ir cukrumi, įdėti sodos ir užpilt ant jos citrinos sulčių arba acto, sudėti miltus, apelsino smulkiai sutarkuotą žievelę ir viską išmaišyti, išmaigyti, kad gautusi gražus tešlos kamuoliukas, kurį dedame į šaldytuvą kokiam pusvalandžiui.
Ištraukus tešlą iš šaldytuvo, ją iškočiuojame ir formelių pagalba, padarome sausainius. Aš nauduojau rastas močiūtės formelės, todėl sausainiai gavosi labai įvairus. Sausainius dedam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam kol iškeps :) laikas priklauso nuo to, kokio storio sausainius pagaminsite. Turėkite omenyuje, kad sausaniai dar tupučiuka iškils.

Komentarų nėra: